Pindasaus

(Nog geen beoordelingen)

Deze veelzijdige pindasaus is rijk aan de beste pittige en hartige smaken uit de Thaise en Aziatische keuken. Perfect als dip of bij gerechten zoals salades en noedels.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Totaal
    10 min

Ingrediënten

Aantal porties:
3

Benodigdheden

  • Kom

Bereiding

  1. Stap 1 Klop in een middelgrote kom de pindakaas, sojasaus, limoensap, bruine suiker, sambal en gember door elkaar.
  2. Stap 2 Druppel al kloppend heet water erbij tot de gewenste consistentie is bereikt.
  3. Stap 3 Voeg extra water toe voor een dunnere saus.

Tip

Restjes pindasaus kunnen in een luchtdichte verpakking maximaal een week in de koelkast bewaard worden.

Je kunt ze invriezen als blokjes, zodat je altijd een thais smaakje bij de hand hebt voor soep, salade dressing of bij het roerbakken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 140 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 19 augustus 2024

Tip

Restjes pindasaus kunnen in een luchtdichte verpakking maximaal een week in de koelkast bewaard worden.

Je kunt ze invriezen als blokjes, zodat je altijd een thais smaakje bij de hand hebt voor soep, salade dressing of bij het roerbakken.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 213 kcal
Vetten 15 g
waarvan verzadigde vetzuren 3 g
Koolhydraten 15 g
waarvan suikers 10 g
Vezels 2 g
Eiwitten 8 g
Zout 3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account