Bladerdeegschuitjes met appel, abrikozen en amandelspijs

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Koffievisite op korte termijn. Snel wat lekkers gebakken van ontdooide plakjes bladerdeeg, gevuld met wat amandelspijs, blokjes appel, gemengd met abrikozenjam.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    35 min

Ingrediënten

Aantal porties:
5

Benodigdheden

  • Bakplaat met bakpapier
  • Schaaltje voor de appels

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 210 graden boven- en onderwarmte. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Stap 2 Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Verwijder het papiertje van het bladerdeeg. Leg de plakjes bladerdeeg op het bakpapier waarmee de bakplaat is bekleed. Prik met een vork wat gaatjes in het bladerdeeg.
  3. Stap 3 Meng de de abrikozenjam door de stukjes appel. Verdeel diagonaal een reepje amandelspijs over het bladerdeeg, Verdeel daarover wat van het appelmengsel.
  4. Stap 4 Klap een deegpunt over de appeltjes. Strijk daar wat van het losgeklopte ei over. Doe de andere deegpunt erover en zorg dat het goed vastgeplakt zit.
  5. Stap 5 Bestrijk het deeg met het los geklopte ei en strooi er wat suiker over.
  6. Stap 6 Bak de bladerdeegschuitjes 15 tot 20 minuten in het midden van de op 210 graden voorverwarmde oven. Hou het gebak in de gaten want elke oven is anders. Ze moeten mooi goudbruin gebakken zijn.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Je kunt de bladerdeegschuitjes heel goed invriezen.

Na het invriezen niet eerst laten ontdooien maar bevroren weer plm. 20 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 590 keer bekeken
  • 5 keer bewaard
  • 23 oktober 2024

Tip

Je kunt de bladerdeegschuitjes heel goed invriezen.

Na het invriezen niet eerst laten ontdooien maar bevroren weer plm. 20 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 311 kcal
Vetten 18.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 7.3 g
Koolhydraten 39.1 g
waarvan suikers 17.1 g
Vezels 3.4 g
Eiwitten 4.8 g
Zout 0.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
Let
3 januari 2025 om 12:22
De schuitjes ongebakken invriezen of afgebakken ?
6 januari 2025 om 17:07
De schuitjes zo goed als afgebakken invriezen. Dus niet al te bruin laten worden. Dat gebeurt dan bij de tweede bakbeurt. Veel succes Let.
24 oktober 2024 om 17:32
Hoi Petra, wat zijn dat 2 leuke recepten. Die ga ik zeker eens maken. Fijn dat zowel de amandelspijs als de kant en klare gebakjes in de diepvries te bewaren zijn. Groetjes Lidy.