Deze amandelspijs is heel snel gemaakt van suiker, gemalen amandelen en ei. Lang houdbaar en erg lekker.
De amandelspijs kun je direct gebruiken, maar na een week is de spijs extra goed ingetrokken.
Bewaar de amandelspijs in porties in de vriezer dan heb je het altijd bij de hand.
De amandelspijs kun je direct gebruiken, maar na een week is de spijs extra goed ingetrokken.
Bewaar de amandelspijs in porties in de vriezer dan heb je het altijd bij de hand.
Dit recept voor amandelspijs krijgt een lage gezondheidsscore, voornamelijk vanwege het hoge suikergehalte; er zit namelijk evenveel suiker in als amandelen. Hoewel amandelen op zichzelf gezonde vetten, vezels en vitaminen leveren, draagt de grote hoeveelheid toegevoegde suiker bij aan veel calorieën zonder veel extra voedingswaarde, waardoor dit product als minder gezond wordt beschouwd. Het is daarom aan te raden om amandelspijs spaarzaam te gebruiken, als een ingrediënt voor een traktatie.
Energie | 230 kcal |
---|---|
Vetten | 11.8 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0.9 g |
Koolhydraten | 25.7 g |
waarvan suikers | 21.5 g |
Vezels | 2 g |
Eiwitten | 5.1 g |
Zout | 0 g |
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept
Welke amandelen gebruik je ? Of is dat pak op de foto amandelmeel en kun je dat ook gebruiken, of verandert dat de smaak?
Groetjes Lidy