Spinazie Banaan Muffins

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze spinazie banaan muffins zijn perfect voor een kleurrijk en voedzaam ontbijt of tussendoortje. Ze zijn eenvoudig in de blender te maken en zitten boordevol gezonde ingrediënten. De muffins zijn niet alleen lekker, maar ook een geweldige manier om een beetje extra groenten binnen te krijgen.

  • Voorbereiding
    13 min
  • Bereiding
    17 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
12

Benodigdheden

  • Muffin bakvorm
  • Blender
  • Oven

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 190°C. Bekleed een muffin bakvorm met 12 papieren vormpjes.
  2. Stap 2 Doe de spinazie, bananen, ahornsiroop, melk, olie en vanille-extract in een blender.
    1. babyspinazie 85 g
    2. banaan 2 st
    3. ahornsiroop 120 ml
    4. melk 120 ml
    5. avocado olie 2 el
    6. vanille extract 1 tl
  3. Stap 3 Pulseer tot een glad mengsel ontstaat.
  4. Stap 4 Voeg de resterende ingrediënten toe en pulseer kort tot alles net is gemengd. Ga niet te lang door.
    1. ei 2 st
    2. havermeel 240 g
    3. pumpkin spice kruidenmix 1 el
    4. baking soda 1,5 tl
    5. zeezout 0,75 tl
  5. Stap 5 Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes, ze moeten bijna vol zijn.
  6. Stap 6 Bak gedurende 14-17 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
  7. Stap 7 Plaats de bakvorm op een rooster en laat de muffins minimaal 10 minuten afkoelen.
  8. Stap 8 Of laat ze tot kamertemperatuur afkoelen en bewaar ze tot 3 dagen in een afgesloten verpakking.
  9. Stap 9 Ze kunnen ook tot 3 maanden worden ingevroren.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Voor een zoete crunch kun je een beetje suiker over de muffins strooien voordat je ze bakt.

Je kunt ook wat chocoladedruppels, noten of gedroogd fruit aan het beslag toevoegen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 229 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 9 april 2025

Tip

Voor een zoete crunch kun je een beetje suiker over de muffins strooien voordat je ze bakt.

Je kunt ook wat chocoladedruppels, noten of gedroogd fruit aan het beslag toevoegen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 164 kcal
Vetten 5.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.9 g
Koolhydraten 25.9 g
waarvan suikers 10.2 g
Vezels 1.8 g
Eiwitten 4.4 g
Zout 0.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account