Gevulde champigons uit de oven met geitenkaas, honing en walnoten

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

De champignons, die vooraf kort zijn gepocheerd in bouillon, zijn gevuld met een mengsel van zachte geitenkaas met honing en afgewerkt met een walnoot. Daarna gebakken in de oven.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    40 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Pan
  • Ovenschaal

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte. Hak de champignonsteeltjes grof. Breng de bouillon aan de kook en pocheer de champignonhoedjes hierin plm. 5 minuten. Laat de champignons goed uitlekken in een vergiet. (Bouillon wordt niet gebruikt.)
  2. Stap 2 Hak 4 walnoten in kleine stukjes. (De andere walnoten worden gebruikt als garnering.) Meng de honing, geitenkaas, champignonsteeltjes en gehakte walnoten met wat witte peper en zout goed door elkaar.
  3. Stap 3 Vul de goed uitgelekte champignonhoedjes met het geitenkaasmengsel, Zet op elke champignon een halve walnoot en strooi er wat geraspte kaas overheen.
  4. Stap 4 Zet de champignons in een vuurvaste schaal plm. 15 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot de champignons mooi gekleurd zijn.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Het is lekkerder als je de champignons vooraf even pocheert. De champignons blijven sappig en worden niet droog.

In plaats van geitenkaas is brie of camembert ook lekker.

Leuk voorgerecht (3 stuks p.p. op een bordje gegarneerd) of een bijgerecht voor feestdagen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 155 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 8 december 2024

Tip

Het is lekkerder als je de champignons vooraf even pocheert. De champignons blijven sappig en worden niet droog.

In plaats van geitenkaas is brie of camembert ook lekker.

Leuk voorgerecht (3 stuks p.p. op een bordje gegarneerd) of een bijgerecht voor feestdagen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 382 kcal
Vetten 33.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 8.2 g
Koolhydraten 11.2 g
waarvan suikers 5.7 g
Vezels 3 g
Eiwitten 15 g
Zout 2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account