Indian chopped salad

(Nog geen beoordelingen)

Dit recept heb ik al heel vaak gemaakt voor vrienden, iedere keer weer krijg ik lovende reacties. Het komt oorspronkelijk uit een boek van Jamie Oliver, daar heb ik mijn eigen draai aan gegeven.

  • Voorbereiding
    30 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    45 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Kip
  2. Salade
  3. Toppings
  4. Dressing

Benodigdheden

  • Blender (of staafmixer)
  • Koekenpan
  • Dunschiller
  • Ovenschaal

Bereiding

  1. Stap 1 Meng de kip met olijfolie en de gele curry pasta
  2. Stap 2 Bak de kip 5 minuten in een koekenpan goudbruin, voeg daarna de champions toe en bak mee tot de kip gaar is. Zet apart
  3. Stap 3 Bak in dezelfde pan de linzen, ze zijn gaar als ze even knisperen. Zet apart
  4. Stap 4 Leg de spinazie in een ovenschaal als bedje, schil met de dunschiller de winterpeen en komkommer, strooi dit over de spinazie
  5. Stap 5 Strooi nu het kip / champignon mengsel over de spinazie / komkommer/ winterpeen salade
  6. Stap 6 Maak nu de dressing, voeg alle ingrediënten toe aan een blender en blend dit tot een mooie dressing. Giet een beetje dressing over de salade. Serveer de rest bij de salade.
  7. Stap 7 Strooi nu de linzen over de salade, snijd de cherry tomaatjes in half en strooi over de salade
  8. Stap 8 Breek de feta en strooi over de salade
  9. Stap 9 Haal de zaadlijsten uit de spaanse peper en snij in halve ringetjes, strooi over de salade.
  10. Stap 10 Snijd de koriander blaadjes grof en strooi over de salade
  11. Stap 11 Bak de Naanbroodjes volgens de verpakking en serveer bij de salade. Eetse :)

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 111 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 25 november 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 667 kcal
Vetten 39.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 12 g
Koolhydraten 38.2 g
waarvan suikers 16.2 g
Vezels 9.7 g
Eiwitten 43.2 g
Zout 2.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
26 november 2024 om 22:10
Leuk recept Johan. Lijkt me erg lekker. Ik vind alleen 1 kilogram kippendij wat veel, maar dat is persoonlijk. Ik wil je recept in de toekomst toch een keer maken. Zet je recept dus favoriet. Groet, Petra.