Mie goreng met garnalen, champignons, erwtjes, taugé en lente-uitjes

(Nog geen beoordelingen)

Een heerlijk licht en snel te maken gerecht. Wokmie met chilisaus, gebakken garnalen, champignons, erwtjes, taugé en lente-uitjes.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Wok of hapjespan
  • Pan

Bereiding

  1. Stap 1 Maak de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Stap 2 Verhit de beide soorten olie in een wok en bak hierin de garnalen tot ze roze worden. Bak de knoflook even mee en haal alles nu uit de pan. Zet even apart.
  3. Stap 3 Verhit in de overgebleven olie de champignons. Doe de garnalen weer terug in de pan. Voeg de lente-uitjes, tuinerwtjes en taugé eraan toe. Roerbak dit nog 2 minuten.
  4. Stap 4 Voeg de gare mie hieraan toe. Meng alles goed door elkaar en maak de mie op smaak met de sojasaus, chilivlokken, peper en chilisaus.

Tip

Ook lekker met rijst.

In plaats van erwtjes zijn peultjes een goed alternatief.

Let op dat de taugé knapperig blijft.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 77 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 11 november 2024

Tip

Ook lekker met rijst.

In plaats van erwtjes zijn peultjes een goed alternatief.

Let op dat de taugé knapperig blijft.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 646 kcal
Vetten 19 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.4 g
Koolhydraten 94.5 g
waarvan suikers 15.1 g
Vezels 6.5 g
Eiwitten 27.6 g
Zout 4.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account