Een heerlijk licht en snel te maken gerecht. Wokmie met chilisaus, gebakken garnalen, champignons, erwtjes, taugé en lente-uitjes.
Ook lekker met rijst.
In plaats van erwtjes zijn peultjes een goed alternatief.
Let op dat de taugé knapperig blijft.
Ook lekker met rijst.
In plaats van erwtjes zijn peultjes een goed alternatief.
Let op dat de taugé knapperig blijft.
Dit gerecht scoort redelijk goed dankzij de ruime hoeveelheid groenten zoals champignons, erwtjes en taugé, en de magere eiwitten uit de garnalen. Een minpunt is het gebruik van witte mie, die weinig vezels bevat; een volkoren variant zou een betere keuze zijn. Daarnaast zorgen de zoetzure chilisaus en de sojasaus voor een flinke hoeveelheid toegevoegde suikers en zout. Hoewel het dus een prima basis is met veel groenten, zou het gerecht aanzienlijk gezonder worden door te kiezen voor volkoren mie en de hoeveelheid saus te verminderen.
Energie | 646 kcal |
---|---|
Vetten | 19 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 3.4 g |
Koolhydraten | 94.5 g |
waarvan suikers | 15.1 g |
Vezels | 6.5 g |
Eiwitten | 27.6 g |
Zout | 4.4 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept