Vegetarische Bibimbap

(Nog geen beoordelingen)

Dit is een vegetarisch recept. Er zijn ook veel bibimbap-recepten met rundvlees of kipmarinades, voor wie graag wat vlees aan het gerecht wil toevoegen. Tenzij je alle ingrediënt los wilt bereiden, zal het eindresultaat is iets minder overzichtelijk dan op de foto.

  • Voorbereiding
    30 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    50 min
vegetarische-bibimbap
Bibimbap is een populair Koreaans gerecht bestaande uit een kom warme witte rijst, getopt met verschillende gekruide groenten, een rauw of gebakken ei, en dun gesneden vlees, vaak geserveerd met een pittige gochujang (Koreaanse chilipasta) saus, en gemixt vlak voor het eten voor een harmonieuze blend van smaken en texturen.

Ingrediënten

Aantal porties:
3

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit sesamolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak en roer de wortel en courgette in de hete olie tot de groenten zacht beginnen te worden. Ongeveer 5 minuten. Roer de taugé, bamboescheuten en champignons erdoor. Bak en roer tot de wortels gaar zijn. Ongeveer nog 5 minuten. Breng op smaak met zout en zet de groenten opzij.
  2. Stap 2 Roer gekookte rijst, bosuien, sojasaus en zwarte peper in dezelfde koekenpan tot de rijst warm is. Smelt in een aparte koekenpan op middelhoog vuur boter en bak voorzichtig de eieren. Tot de dooiers nog zachtjes zijn, maar het eiwit stevig is. Ongeveer 3 minuten per ei.
  3. Stap 3 Verdeel het warme gekookte rijstmengsel over 3 kommen en leg bovenop elke kom 1/3 van het groentemengsel en een gebakken ei. Serveer met de chilisaus aan de zijkant om door de bibimbap te mengen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 186 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 29 februari 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 395 kcal
Vetten 19 g
waarvan verzadigde vetzuren 6 g
Koolhydraten 45 g
waarvan suikers 7 g
Vezels 5 g
Eiwitten 14 g
Zout 2.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
13 mei 2024 om 09:44
Ik heb deze bibimbap nog niet kunnen maken. Onze gast had zich afgemeld. Maar het komt zeker een keer op tafel.
19 april 2024 om 13:13
Dank je wel. Ik laat weten hoe de bibimbap gesmaakt heeft.
13 mei 2024 om 09:03
Hoi Petra. Ik ben benieuwd hoe het heeft gesmaakt!
19 april 2024 om 09:44
Dit recept wil ik volgende week maken als ik een gast krijg die vegetarisch eet.
Ik weet nu al dat ik het recept een beetje zal aanpassen. De hoeveelheid rijst is echt veel te veel voor 3 personen.
Is dit gerecht al door iemand gemaakt? De geloofwaardigheid van je site is belangrijk als je weet dat wat er aan recepten staat al eerder gemaakt is en de recepten kloppen.
19 april 2024 om 11:17
Hoi Petra,

Je kunt ook op iemand zijn reactie reageren door op het knopje "Reageer" te klikken.

Alle recepten op de site hebben we zelf geprobeerd of zijn van vrienden of kenissen van ons.

In het recept staat 500 gram gekookte rijst. Dat staat gelijk aan ongeveer 200 gram ongekookte rijst. Misschien dat dit niet helemaal duidelijk is. Ik heb het nu aangepast naar gewoon 200 gram rijst.

Bedankt voor je feedback!
19 april 2024 om 09:33
Bedankt. Ik heb recept nu opgeslagen.
17 april 2024 om 14:46
Dit lijkt me erg lekker. Kan ik dit recept nu ook ergens opslaan. Ik ben ingelogd op eetse.nl.
18 april 2024 om 17:50
Hoi Petra,

Goed dat je dit opmerkt.
De favorieten button miste nog op deze pagina en hebben we zojuist toegevoegd. Op de afbeelding van het gerecht rechts in het hoekje vind je de favorieten button.