Enkele dagen geleden heb ik de amandelspijs van Petra gemaakt en een klein deel hiervan gebruikt voor de hartjes van deze appelbloemen.
Ook leuk om een amandel in de amandelspijs te steken of een nootje naar keuze.
Warm en koud erg lekker.
Proef aan het suiker kaneel mengsel of de kaneel niet overheerst.
Lekker met een bolletje roomijs of slagroom.
Ook leuk om een amandel in de amandelspijs te steken of een nootje naar keuze.
Warm en koud erg lekker.
Proef aan het suiker kaneel mengsel of de kaneel niet overheerst.
Lekker met een bolletje roomijs of slagroom.
Deze appelbloemen zijn een lekkernij. Door het bladerdeeg bevatten ze relatief veel vet, en door de amandelspijs en toegevoegde suiker ook een flinke hoeveelheid suiker. De appel voegt wel wat vezels en vitamines toe, wat positief is. Over het geheel genomen is dit echter een gerecht om met mate van te genieten als een traktatie, en niet als dagelijkse kost.
Energie | 292 kcal |
---|---|
Vetten | 17.9 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 7.3 g |
Koolhydraten | 35.2 g |
waarvan suikers | 13.2 g |
Vezels | 4.2 g |
Eiwitten | 4.8 g |
Zout | 0.4 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept
Groetjes Lidy.