Bladerdeeg Appelbloemen

(Nog geen beoordelingen)

Enkele dagen geleden heb ik de amandelspijs van Petra gemaakt en een klein deel hiervan gebruikt voor de hartjes van deze appelbloemen.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    50 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Mes
  • Snijplank
  • Kommetje
  • Appelboor of mes
  • Bakpapier

Bereiding

  1. Stap 1 Vewarm de oven voor op 180 graden. Snij de boven en onderkant van de appel af.
  2. Stap 2 Snij de rest van de appel in 4 gelijke plakken,
  3. Stap 3 Boor met een appelboor het klokhuis eruit.
  4. Stap 4 Meng de suiker met de kaneel door elkaar.
  5. Stap 5 Sop beide kanten van de appel in het suiker kaneel mengsel.
  6. Stap 6 Leg de appelplakken op het bladerdeeg.
  7. Stap 7 Snij het bladerdeeg in de 4 hoekjes door en trek het over de appel naar het geboorde gat en zet het vast.
  8. Stap 8 Draai een bolletje van de amandelspijs en leg het in het geboorde appelgat. Bestrijk met losgeklopt ei.
  9. Stap 9 Zet voor 30 minuten in de oven.

Tip

Ook leuk om een amandel in de amandelspijs te steken of een nootje naar keuze.

Warm en koud erg lekker.

Proef aan het suiker kaneel mengsel of de kaneel niet overheerst.

Lekker met een bolletje roomijs of slagroom.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 134 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 3 november 2024

Tip

Ook leuk om een amandel in de amandelspijs te steken of een nootje naar keuze.

Warm en koud erg lekker.

Proef aan het suiker kaneel mengsel of de kaneel niet overheerst.

Lekker met een bolletje roomijs of slagroom.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 292 kcal
Vetten 17.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 7.3 g
Koolhydraten 35.2 g
waarvan suikers 13.2 g
Vezels 4.2 g
Eiwitten 4.8 g
Zout 0.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
5 november 2024 om 17:16
Dank je wel Lidy voor het vermelden van mijn recept van de Amandelspijs. Je appelbloemen zien er ook verrukkelijk uit. Met amandelspijs kun je heel veel lekkers verzinnen. Groetjes, Petra
5 november 2024 om 18:03
Graag gedaan Petra. En we gaan zeker nog wat verzinnen.
Groetjes Lidy.