Peer & Granaatappelsalade met Gemberdressing

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze prachtige groene salade zit boordevol met verse granaatappel, peer en appel! Het is een feestelijk gerecht dat je tafel op zal fleuren en perfect past bij de feestdagen. De gemberdressing voegt een pittige twist toe die de zoetheid van het fruit in balans brengt.

  • Voorbereiding
    25 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Serveerbord

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de pecannoten al roerend totdat ze geurig zijn en goud beginnen te worden aan de randen. Ongeveer 4 tot 5 minuten.
  2. Stap 2 Haal de pecannoten van het vuur en hak ze grof.
  3. Stap 3 Leg de rucola op een groot serveerbord. Strooi de gehakte pecannoten en verkruimelde geitenkaas over de rucola.
  4. Stap 4 Leg de gesneden peer en appel op de salade en bestrooi met verse granaatappelpitjes.
  5. Stap 5 Wacht met het toevoegen van de dressing tot het moment dat je de salade serveert om te voorkomen dat de rucola slap wordt.
  6. Stap 6 Giet de gemberdressing lichtjes over de salade. Mogelijk heb je niet alles nodig.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Om het notenvrij te maken vervang je de pecannoten door pompoenpitten.

Je kunt de salade en dressing van tevoren bereiden en apart van elkaar bewaren.

Als je van plan bent om restjes te bewaren voeg dan alleen dressing toe aan losse porties en bewaar de salade en dressing apart.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 377 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 19 oktober 2024

Tip

Om het notenvrij te maken vervang je de pecannoten door pompoenpitten.

Je kunt de salade en dressing van tevoren bereiden en apart van elkaar bewaren.

Als je van plan bent om restjes te bewaren voeg dan alleen dressing toe aan losse porties en bewaar de salade en dressing apart.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 253 kcal
Vetten 18.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.3 g
Koolhydraten 21.8 g
waarvan suikers 15.3 g
Vezels 4.7 g
Eiwitten 4.1 g
Zout 0.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account