Gember Saladedressing

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze dressing is perfect voor liefhebbers van gember die hun salades willen opfleuren. Het is makkelijk te maken met een verfrissende smaak van verse gember, in balans gebracht met een vleugje ahornsiroop en appelazijn. Ideaal om te combineren met seizoensgroenten en salades.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Totaal
    5 min

Ingrediënten

Aantal porties:
12

Benodigdheden

  • Kom
  • Potje

Bereiding

  1. Stap 1 Klop in een potje of kleine kom alle ingrediënten goed door elkaar totdat ze volledig gemengd zijn. Soms, als je mosterd koud is, heeft het een paar minuten nodig om warm te worden zodat het volledig mengt.
  2. Stap 2 Proef en pas indien nodig aan. Voor meer zuurte voeg je een theelepel appelazijn toe. Voor meer zoetigheid of balans voeg je nog een of twee theelepels ahornsiroop toe.
  3. Stap 3 Bewaar deze saladedressing tot 10 dagen in de koelkast. Echte olijfolie kan iets stollen wanneer het koud is. Laat het dan op kamertemperatuur komen of zet het 15 tot 30 seconden in de magnetron.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Zorg ervoor dat je ahornsiroop gebruikt in plaats van honing om het recept veganistisch te maken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 530 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 19 oktober 2024

Tip

Zorg ervoor dat je ahornsiroop gebruikt in plaats van honing om het recept veganistisch te maken.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 88 kcal
Vetten 9.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.3 g
Koolhydraten 1.3 g
waarvan suikers 1 g
Vezels 0 g
Eiwitten 0 g
Zout 0.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account