Kip Tetrazzini

(Nog geen beoordelingen)

Kip Tetrazzini is een heerlijke ovenschotel met een rijke geschiedenis. Genaamd naar de Italiaanse operazangeres Luisa Tetrazzini. Dit recept combineert malse kip, romige pasta en smaakvolle champignons voor een heerlijke maaltijd.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    50 min
  • Totaal
    1 uur 10 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Benodigdheden

  • Oven
  • Kookpan
  • Grote koekenpan
  • Kom

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 180°C met een rooster in het midden. Vet een ovenschaal van 22x33 cm in met boter.
  2. Stap 2 Breng een grote pan gezouten water aan de kook op hoog vuur. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking tot het beetgaar is. Giet af.
  3. Stap 3 Bestrooi de kip met 0,5 theelepel zout. Verhit 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  4. Stap 4 Als de boter gesmolten is voeg je de kip toe en bak je deze aan beide kanten bruin. Ongeveer 2-3 minuten per kant. Leg de kip op een snijplank. Laat iets afkoelen en snijd dan in stukjes.
  5. Stap 5 Verlaag het vuur en voeg 1 eetlepel boter en de resterende eetlepel olijfolie toe aan de pan. Zodra de boter is gesmolten voeg je de champignons toe. Bak ze al roerend goudbruin. Ongeveer 4 minuten. Leg op de snijplank bij de kip.
  6. Stap 6 Doe 4 eetlepels boter in dezelfde pan. Als de boter gesmolten is voeg je de knoflook toe en bak, al roerend, tot het geurig is. Ongeveer 1 minuut. Strooi de bloem erbij en klop tot er een dikke pasta ontstaat. Ongeveer 1-2 minuten.
  7. Stap 7 Klop langzaam de melk, slagroom en bouillon erdoor totdat alles glad is. Ongeveer 2-4 minuten. Klop vervolgens de tijm, knoflookpoeder, uienpoeder, nootmuskaat, resterende 0,5 theelepel zout en de helft van de Parmezaanse kaas erdoor.
  8. Stap 8 Breng het geheel aan de kook en kook, terwijl je af en toe roert, tot de saus dik genoeg is om aan de achterkant van een houten lepel te blijven hangen. Ongeveer 4-5 minuten.
  9. Stap 9 Smelt ondertussen de resterende 2 eetlepels boter in een kom in de magnetron en roer de paneermeel erdoor.
  10. Stap 10 Meng de pasta, kip, champignons en erwten in de ingevette ovenschaal. Giet de saus eroverheen.
  11. Stap 11 Verdeel de cheddar kaas en de resterende Parmezaanse kaas gelijkmatig over het gerecht. Bestrooi met de boterpanko.
  12. Stap 12 Bak onbedekt totdat de saus borrelt en de panko goudbruin is. Ongeveer 25 minuten.

Tip

Bewaar eventuele overgebleven pasta voor maximaal 3 dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast.

Je kunt kip tetrazzini van tevoren bereiden. Stop vóór het bakken in de oven en bewaar de schotel tot maximaal zes maanden goed verpakt in de vriezer. Laat de dag voordat je het wilt serveren ontdooien in de koelkast en bak af volgens de instructies.

Je kunt de kip vervangen door kalkoen of tonijn uit blik.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 79 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 1 oktober 2024

Tip

Bewaar eventuele overgebleven pasta voor maximaal 3 dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast.

Je kunt kip tetrazzini van tevoren bereiden. Stop vóór het bakken in de oven en bewaar de schotel tot maximaal zes maanden goed verpakt in de vriezer. Laat de dag voordat je het wilt serveren ontdooien in de koelkast en bak af volgens de instructies.

Je kunt de kip vervangen door kalkoen of tonijn uit blik.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 867 kcal
Vetten 51 g
waarvan verzadigde vetzuren 27.9 g
Koolhydraten 60.2 g
waarvan suikers 9.4 g
Vezels 2.5 g
Eiwitten 41 g
Zout 2.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account