Comfort food jachtschotel met Gents stoofvlees

(Nog geen beoordelingen)

Het Gents stoofvlees maakte ik gisteren voor 2 dagen. In plaats van de rode kool apart bij het Gents stoofvlees en puree te serveren, verstopte ik het stoofvlees, de rode kool, de appel met puree ín het ovenschoteltje.

  • Voorbereiding
    25 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    55 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. VOOR DE PUREE
  2. VOOR DE JACHTSCHOTEL

Benodigdheden

  • Ovenschaal of 2 eenpersoons ovenschaaltjes
  • Appelboor
  • Snijplank
  • Mes
  • Pureestamper
  • Pan
  • Anti aanbakpan

Bereiding

  1. Stap 1 Verwijder met een appelboor het klokhuis en snij de appels in dikke plakken. Bestrooi ze aan beide zijden met kaneel. Smelt wat boter in een pan en bak de plakken 2 minuten per kant.
  2. Stap 2 Kook ondertussen de aardappelen in water met het stukje bouillon gaar. Giet ze af. Laat uitdampen. Voeg melk en roomboter toe, breng op smaak met gemalen peper en eventueel een snufje nootmuskaat en stamp het geheel met een pureestamper tot een smeuïge puree.
  3. Stap 3 Nu kan het vullen van de ovenschaaltjes beginnen. Op de bodem een laag Gents stoofvlees.
  4. Stap 4 Vervolgens een laagje puree.
  5. Stap 5 Daarop de rode kool.
  6. Stap 6 Daarboven op de appelplakken.
  7. Stap 7 Vervolgens nog een laatste laagje puree met paneermeel bestrooid en een drizzel van gesmolten boter.
  8. Stap 8 Zet de ovenschaaltjes voor 30 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 190 graden.

Tip

Ideaal 2 eenpersoons ovenschaaltjes, die je naar behoefte kunt vullen. Aan tafel kun je je maaltijd zó uit het ovenschaaltje genieten.

Wat de tijd betreft ben ik ben uitgegaan van al klaar stoofvlees.

Lekker met een bokbiertje.

Voel je vrij om zelfgemaakte rode kool en ander stoofvlees toe te voegen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 70 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 30 september 2024

Tip

Ideaal 2 eenpersoons ovenschaaltjes, die je naar behoefte kunt vullen. Aan tafel kun je je maaltijd zó uit het ovenschaaltje genieten.

Wat de tijd betreft ben ik ben uitgegaan van al klaar stoofvlees.

Lekker met een bokbiertje.

Voel je vrij om zelfgemaakte rode kool en ander stoofvlees toe te voegen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 842 kcal
Vetten 27.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 12.7 g
Koolhydraten 101.3 g
waarvan suikers 34.8 g
Vezels 13.7 g
Eiwitten 42.1 g
Zout 1.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account