Gents Stoofvlees

(Nog geen beoordelingen)

Dit Gents stoofvlees is erg lekker doordat het gestoofd is in Herfstbok en op smaak gebracht met grove mosterd. Dit kan ook in een slowcooker worden bereid, maar helaas ben ik daarin nog niet voorzien. Op de ouderwetse manier dan maar.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    3 uur
  • Totaal
    3 uur 20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Pan
  • Snijplank
  • Mes
  • Stoofpan

Bereiding

  1. Stap 1 Zet alles klaar. Bestuif het vlees met bloem en bestrooi met peper en zout naar smaak .
  2. Stap 2 Verhit het bakproduct en bak op hoog vuur het vlees in porties rondom bruin.
  3. Stap 3 Haal het vlees uit de pan en fruit de ui in het overgebleven vet in enkele minuten glazig (Voeg zo nodig nog wat bakproduct toe). Verwarm ondertussen het bier in een pannetje.
  4. Stap 4 Voeg laurier, kruidnagels, azijn en basterdsuiker toe en roer even door.
  5. Stap 5 Voeg het vlees weer toe.
  6. Stap 6 Voeg het bier toe, leg het deksel op de pan en stoof 90 minuten op een zacht pitje.
  7. Stap 7 Besmeer de snee brood royaal met mosterd, snij in blokjes en roer de blokjes door het vlees in de pan.
  8. Stap 8 Stoof nog 1 uur met het deksel op de pan.
  9. Stap 9 Vis laurier en kruidnagels*** (zie tip) uit de pan.
  10. Stap 10 Mocht de saus nog te dun zijn, stoof de laatste 20 minuten met het deksel van de pan, of bind de saus met een maizena papje tot de gewenste dikte.

Tip

Om de kruidnagels gemakkelijk uit de stoof te vissen steek ik ze in een sjalot of in een iets groter gesneden stuk ui.

Lekker met patat of gekookte aardappelen met rode kool.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 166 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 29 september 2024

Tip

Om de kruidnagels gemakkelijk uit de stoof te vissen steek ik ze in een sjalot of in een iets groter gesneden stuk ui.

Lekker met patat of gekookte aardappelen met rode kool.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 379 kcal
Vetten 14.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 4.8 g
Koolhydraten 22.8 g
waarvan suikers 6.2 g
Vezels 3.2 g
Eiwitten 31.8 g
Zout 1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account