Dit Gents stoofvlees is erg lekker doordat het gestoofd is in Herfstbok en op smaak gebracht met grove mosterd. Dit kan ook in een slowcooker worden bereid, maar helaas ben ik daarin nog niet voorzien. Op de ouderwetse manier dan maar.
Om de kruidnagels gemakkelijk uit de stoof te vissen steek ik ze in een sjalot of in een iets groter gesneden stuk ui.
Lekker met patat of gekookte aardappelen met rode kool.
Om de kruidnagels gemakkelijk uit de stoof te vissen steek ik ze in een sjalot of in een iets groter gesneden stuk ui.
Lekker met patat of gekookte aardappelen met rode kool.
Dit Gents stoofvlees scoort een 4/10. Het is een traditioneel en erg smaakvol gerecht, maar het is ook calorierijk en bevat elementen die minder gunstig zijn voor de gezondheid. De zeer royale portie (vaak vetter) rundvlees, het koken met bier, de toegevoegde suiker en de beperkte hoeveelheid groenten (enkel ui) in het gerecht zelf dragen hieraan bij. Het bruine brood is een klein pluspunt. Geniet van dit gerecht met mate en combineer het met een flinke portie groenten voor een meer gebalanceerde maaltijd.
Energie | 379 kcal |
---|---|
Vetten | 14.1 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 4.8 g |
Koolhydraten | 22.8 g |
waarvan suikers | 6.2 g |
Vezels | 3.2 g |
Eiwitten | 31.8 g |
Zout | 1 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept