Pittige Chili met paddenstoelen en twee soorten bonen

(Nog geen beoordelingen)

Chili zonder vlees maar met paddenstoelen, kidneybonen, linzen en Jalapeño-schijfjes.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Vergiet
  • Hapjespan

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olie in de wok en bak hierin de ui- en knoflooksnippers glazig.
  2. Stap 2 Voeg de blokjes wortel en bleekselderij toe en bak deze mee tot ze beetgaar zijn.
  3. Stap 3 De de reepjes paprika en en paddenstoelen erbij en bak plm. 5 minuten mee.
  4. Stap 4 Strooi de Mexicaanse kruiden, het gerookte paprikapoeder en de verkruimelde bouillontablet erover.
  5. Stap 5 Meng de tomaten-polpa en de jalapeño-schijfjes erdoor.
  6. Stap 6 Maak de chili nog op smaak met peper, zout en worcestersaus.

Tip

Je kunt elke soort paddenstoelen in deze chili gebruiken.

Ook andere soorten peulvruchten, zoals zwarte bonen of groene kidneybonen zijn lekker.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 492 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 17 juni 2024

Tip

Je kunt elke soort paddenstoelen in deze chili gebruiken.

Ook andere soorten peulvruchten, zoals zwarte bonen of groene kidneybonen zijn lekker.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 708 kcal
Vetten 16.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 2.3 g
Koolhydraten 106.4 g
waarvan suikers 11.1 g
Vezels 23.6 g
Eiwitten 37.7 g
Zout 3.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account