Appel-kaneelcake

Prijs: € 3,48 Recept / € 0,29 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

De appel-kaneel-cake is de 3e cake van links. Verjaardagscakes ter gelegenheid van de verjaardag van mijn man. De cakes werden getrakteerd bij zijn tennisvrienden (40 man) en vielen erg in de smaak. Er was geen plakje over.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    1 uur 5 min
  • Totaal
    1 uur 25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
12

Benodigdheden

  • Cakevorm 20 cm
  • Beslagkom
  • Mixer
  • Zeef
  • Satéprikker

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Jumbo Jumbo
    € 3,48
  • Plus Plus
    € 3,52
  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 3,72

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 170 graden boven- en onderwarmte. Vet de cakevorm (20 cm) in met boter en bestuif met paneermeel,
    1. ongezouten roomboter
    2. paneermeel
  2. Stap 2 Klop de boter met de suiker en een mespunt zout tot een luchtig mengsel Voeg één voor één de eieren toe. Het volgende ei steeds als het eerdere ei is opgenomen.
    1. ongezouten roomboter 150 g
    2. suiker 140 g
    3. zout mespunt
    4. ei 3 st
  3. Stap 3 Meng de bloem met het bakpoeder. Spatel dit door het boter/suiker/ei-mengsel.
    1. bloem 170 g
    2. bakpoeder 2 tl
  4. Stap 4 Doe 1/3 deel van het deeg in de cakevorm Verdeel de helft van de plakjes appel over het deeg. Bestrooi met de helft van de vanillesuiker en kaneel.
    1. appel 0,5 st
    2. vanillesuiker 1 zakje
    3. gemalen kaneel 1 tl
  5. Stap 5 Verdeel hierover de helft van het overgebleven deeg over. Hierover verdeel je de rest van de plakjes appel en strooi hierover de rest van de kaneel en vanillesuiker. Dan komt de rest van het deeg erover. Strijk het deeg glad.
    1. appel 0,5 st
    2. vanillesuiker 1 zakje
    3. gemalen kaneel 1 tl
  6. Stap 6 Zet de vorm gedurende 60 tot 65 minuten in het midden van de op 170 graden voorverwarmde oven. Prik met een satéprikker in de cake. Als die er schoon uitkomt is de cake gaar en kun je de cake in de vorm laten afkoelen.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Je kunt de appel ook in kleine stukjes in de cake doen. Meng de appelstukjes dan vooraf door de vanillesuiker en kaneel.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Petra
Petra
426 recepten
  • Donateur
  • 211 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 17 april 2025

Tip

Je kunt de appel ook in kleine stukjes in de cake doen. Meng de appelstukjes dan vooraf door de vanillesuiker en kaneel.

Voedingswaarden

Per portie
3 / 10
Geniet met mate

Deze appel-kaneelcake is een klassieke traktatie die vooral suiker en verzadigd vet levert door de ruime hoeveelheden suiker en boter. Het gebruik van witte bloem betekent dat de cake weinig vezels bevat. Hoewel de appel een klein beetje fruit toevoegt, weegt dit niet op tegen de andere ingrediënten. Hierdoor is de cake calorierijk maar arm aan essentiële voedingsstoffen. Het is een heerlijk product om af en toe van te genieten, maar het past minder goed in een dagelijks gezond voedingspatroon.

Energie 237 kcal
Vetten 12.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 7.3 g
Koolhydraten 28.7 g
waarvan suikers 15.2 g
Vezels 1 g
Eiwitten 3.3 g
Zout 0.3 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account