Rabarbercake met amaretti koekjes

Prijs: € 6,30 Recept / € 0,53 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Voorjaar ! Weer rabarber in de winkel en deze lekkere rabarbercake gebakken met amaretti koekjes. Viel goed in de smaak bij een vergadering waar ik gisteren trakteerde. Kleine stukjes rauwe rabarber met verkruimelde amaretti in het cakedeeg. Een echt voorjaarsrecept.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    1 uur
  • Totaal
    1 uur 20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
12

Benodigdheden

  • Cakevorm 20 cm
  • Mixer
  • Beslagkom
  • Kom voor de rababer
  • Zeef

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 6,30

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 170 graden boven-en onderwarmte.
  2. Stap 2 Meng de rabarberstukjes met de vanillesuiker.
    1. rabarber 3 st
    2. vanillesuiker 2 zakjes
  3. Stap 3 Vet een cakevorm van 20 cm in en bestuif met paneermeel.
    1. ongezouten roomboter
    2. paneermeel
  4. Stap 4 Klop de boter met de suiker en vanillesuiker tot een lichtgeel mengsel. Klop één voor één de eieren erdoor. Het volgende ei pas als het eerste ei totaal is opgenomen.Zeef het bloem met het bakpoeder, zout en de custard en spatel dit erdoor.
    1. ongezouten roomboter 150 g
    2. suiker 140 g
    3. ei 3 st
    4. bloem 150 g
    5. custardpoeder 20 g
    6. bakpoeder 0,5 zakje
    7. vanillesuiker 1 zakje
  5. Stap 5 Meng de rabarberstukjes en de verkruimelde amaretti koekjes door het cakebeslag. Doe het beslag in de ingevette en de met paneermeel bestoven cakevorm
    1. rabarber 3 st
    2. amaretti koekjes 30 g
  6. Stap 6 Zet de cakevorm in het midden van de op 170 graden voorverwarmde oven en bak de cake gedurende 60 minuten. Prik met een satéprikker in de cake. Komt de satéprikker schoon uit de cake dan is de cake goed. Laat de cake afkoelen in de vorm.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Strooi voor het bakken nog wat verkruimelde amaretti koekjes over het deeg.

Heb je geen custard? Gebruik dan vanillepuddingpoeder of gebruik meer bloem.

Voor een cakevorm van 24/25 cm gebruik je 200 gram boter, 200 gram suiker, 4 eieren en 220 gram bloem en wat meer bakpoeder.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 145 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 15 april 2025

Tip

Strooi voor het bakken nog wat verkruimelde amaretti koekjes over het deeg.

Heb je geen custard? Gebruik dan vanillepuddingpoeder of gebruik meer bloem.

Voor een cakevorm van 24/25 cm gebruik je 200 gram boter, 200 gram suiker, 4 eieren en 220 gram bloem en wat meer bakpoeder.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 230 kcal
Vetten 11.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 6.7 g
Koolhydraten 28.3 g
waarvan suikers 15.2 g
Vezels 0.7 g
Eiwitten 3.5 g
Zout 0.3 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account