Bladerdeegvierkantjes met geitenkaas en vijgenjam

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Voor een high tea maakte ik onder andere deze lekkere en makkelijk te maken bladerdeeg vierkantjes gevuld met zachte geitenkaas en vijgenjam. De hapjes vielen erg in de smaak.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    35 min

Ingrediënten

Aantal porties:
16

Benodigdheden

  • Bakplaat met bakpapier
  • Kwastje

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  2. Stap 2 Snij elk plakje ontdooid bladerdeeg in vier vierkantjes. Strijk wat losgeklopte eidooier over de plakjes.
    1. diepvries bladerdeeg 4 st
    2. eidooier
  3. Stap 3 Leg in het midden van elk vierkantje een bolletje geitenkaas. Leg hierop een lepeltje vijgenjam.
    1. geitenkaas zacht 100 g
    2. vijgenjam 2 el
  4. Stap 4 Vouw de punten van het bladerdeeg naar elkaar toe. Zorg dat ze goed aan elkaar vast zitten. Bestrijk de vierkantjes nogmaals met losgeklopte eidooier.
    1. eidooier
  5. Stap 5 Zet de hapjes op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven. Na 20 minuten baktijd zijn de hapjes lichtbruin gebakken en kun je ze uit de oven nemen. Koud en warm lekker.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

In plaats van vijgenjam is abrikozenjam ook erg lekker met de geitenkaas.

Hou je niet van geitenkaas, neem dan roomkaas.

Je kunt de hapjes invriezen en voor gebruik bevroren nog ongeveer 20 minuten bakken. (Als je ze in wilt vriezen zorg er dan voor dat de voorgebakken hapjes niet te bruin gebakken zijn).

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 91 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 6 februari 2025

Tip

In plaats van vijgenjam is abrikozenjam ook erg lekker met de geitenkaas.

Hou je niet van geitenkaas, neem dan roomkaas.

Je kunt de hapjes invriezen en voor gebruik bevroren nog ongeveer 20 minuten bakken. (Als je ze in wilt vriezen zorg er dan voor dat de voorgebakken hapjes niet te bruin gebakken zijn).

Voedingswaarden

Per portie
Energie 66 kcal
Vetten 3.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 2 g
Koolhydraten 6 g
waarvan suikers 1.9 g
Vezels 0.2 g
Eiwitten 2 g
Zout 0.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account