Voor een high tea maakte ik onder andere deze lekkere en makkelijk te maken bladerdeeg vierkantjes gevuld met zachte geitenkaas en vijgenjam. De hapjes vielen erg in de smaak.
In plaats van vijgenjam is abrikozenjam ook erg lekker met de geitenkaas.
Hou je niet van geitenkaas, neem dan roomkaas.
Je kunt de hapjes invriezen en voor gebruik bevroren nog ongeveer 20 minuten bakken. (Als je ze in wilt vriezen zorg er dan voor dat de voorgebakken hapjes niet te bruin gebakken zijn).
In plaats van vijgenjam is abrikozenjam ook erg lekker met de geitenkaas.
Hou je niet van geitenkaas, neem dan roomkaas.
Je kunt de hapjes invriezen en voor gebruik bevroren nog ongeveer 20 minuten bakken. (Als je ze in wilt vriezen zorg er dan voor dat de voorgebakken hapjes niet te bruin gebakken zijn).
Deze bladerdeeghapjes zijn een smakelijke traktatie voor een speciale gelegenheid, maar scoren lager op de gezondheidsschaal. Dit komt doordat de hoofdingrediënten, bladerdeeg en jam, respectievelijk veel verzadigd vet en suiker bevatten. Hoewel de geitenkaas wat eiwitten en calcium levert, biedt het hapje in zijn geheel weinig voedingsvezels, vitamines en mineralen. Geniet er dus vooral van, maar met mate als een verwenmoment.
Energie | 66 kcal |
---|---|
Vetten | 3.8 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 2 g |
Koolhydraten | 6 g |
waarvan suikers | 1.9 g |
Vezels | 0.2 g |
Eiwitten | 2 g |
Zout | 0.1 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept