Glutenvrije Pompoenmuffins

(Nog geen beoordelingen)

Herfst is niet compleet zonder de geur van pompoen en kruiden in de keuken. Deze heerlijke, luchtige glutenvrije pompoenmuffins zijn eenvoudig te maken en vallen in de smaak bij jong en oud. Bovendien zijn ze gezond genoeg om je geen zorgen te hoeven maken over een extra tussendoortje!

  • Voorbereiding
    7 min
  • Bereiding
    23 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
12

Benodigdheden

  • Muffinbakvorm
  • Kommen
  • Papieren muffinvormpjes
  • Oven

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een muffinbakvorm met 12 papieren vormpjes.
  2. Stap 2 Meng in een middelgrote kom het amandelmeel, kaneel, bakpoeder, baking soda, zout, gember, nootmuskaat en piment.
  3. Stap 3 Klop in een kleinere kom de eieren los. Voeg de pompoen, ahornsiroop, gesmolten boter en vanille toe. Klop tot het mengsel volledig gemengd is.
  4. Stap 4 Giet het natte mengsel bij de droge ingrediënten en roer met een grote lepel tot het mengsel gelijkmatig gemengd is. Voeg daarna eventuele vulling voorzichtig toe.
  5. Stap 5 Vul de muffinvormpjes eerst voor de helft en verdeel het resterende beslag gelijkmatig over de vormpjes.
  6. Stap 6 Bak gedurende 23 tot 25 minuten, totdat de muffins goudbruin beginnen te worden langs de randen en een tandenstoker die in het midden is gestoken er schoon uitkomt.
  7. Stap 7 Laat de muffins ongeveer 5 minuten in het muffinblik afkoelen voordat je ze op een rooster laat afkoelen.
  8. Stap 8 Muffins blijven bij kamertemperatuur tot 3 dagen goed, in de koelkast tot 1 week, of in de vriezer tot 3 maanden.

Tip

Maak het zuivelvrij door kokosolie te gebruiken in plaats van boter.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 86 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 11 november 2024

Tip

Maak het zuivelvrij door kokosolie te gebruiken in plaats van boter.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 170 kcal
Vetten 12.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.2 g
Koolhydraten 10.5 g
waarvan suikers 7.2 g
Vezels 2 g
Eiwitten 5.1 g
Zout 0.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account