Pumpkin Spice Amandelkoek gevuld met amandelspijs

(Nog geen beoordelingen)

Ik wilde iets bakken met pumpkin spice mix en dacht aan mijn favoriete gevulde speculaas die ik altijd bakte met speculaaskruiden. Nu hetzelfde recept gebruikt maar met pumpkin spice mix. Ik vond dit veel lekkerder, minder intensief.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    35 min
  • Totaal
    55 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Benodigdheden

  • Mixer of keukenmachine
  • Garde
  • Boterkoekvorm of springvorm van 24 cm doorsnede
  • Bakpapier

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 170 graden hete lucht. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
  2. Stap 2 Klop het ei met de lepel melk los. Gebruik hiervan de helft voor het deeg en de andere helft voor op de koek.
  3. Stap 3 Maak van het zelfrijzend bakmeel, zout, boter, basterdsuiker, pumpkin spice mix en de helft van het losgeklopte ei met melk een stevig deeg.
  4. Stap 4 Druk de helft van het deeg in de vorm. Verdeel de amandelspijs over het deeg. Blijf 1 cm uit de rand. Leg de tweede helft van het deeg erop.
  5. Stap 5 Bestrooi de koek met de geschaafde amandelen. Bestrijk de koek met de rest van het losgeklopte ei met melk.
  6. Stap 6 Zet de koek in het midden van de oven en bak deze gaar en bruin in 30 tot 35 minuten. Laat de koek vlakliggend afkoelen.

Tip

Geen bakpapier? Vet de vorm dan in met boter en bestrooi met wat bloem.

In plaats van geschaafde amandelen zijn hele amandelen zonder vlies ook prima.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 97 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 9 november 2024

Tip

Geen bakpapier? Vet de vorm dan in met boter en bestrooi met wat bloem.

In plaats van geschaafde amandelen zijn hele amandelen zonder vlies ook prima.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 601 kcal
Vetten 32.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 14 g
Koolhydraten 70 g
waarvan suikers 34.1 g
Vezels 3.3 g
Eiwitten 9.5 g
Zout 1.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account