Ik wilde iets bakken met pumpkin spice mix en dacht aan mijn favoriete gevulde speculaas die ik altijd bakte met speculaaskruiden. Nu hetzelfde recept gebruikt maar met pumpkin spice mix. Ik vond dit veel lekkerder, minder intensief.
Geen bakpapier? Vet de vorm dan in met boter en bestrooi met wat bloem.
In plaats van geschaafde amandelen zijn hele amandelen zonder vlies ook prima.
Geen bakpapier? Vet de vorm dan in met boter en bestrooi met wat bloem.
In plaats van geschaafde amandelen zijn hele amandelen zonder vlies ook prima.
Deze amandelkoek is een echte lekkernij, maar scoort erg laag op het gebied van gezondheid en krijgt daarom een 2 van de 10. De koek bevat zeer veel suiker, zowel uit de basterdsuiker als de amandelspijs, en een grote hoeveelheid verzadigd vet afkomstig van de roomboter. Bovendien levert het gebruik van zelfrijzend bakmeel nauwelijks voedingsvezels. De kleine hoeveelheid amandelen voegt weliswaar wat goede vetten en een beetje eiwit toe, maar dit weegt minimaal op tegen de grote hoeveelheden suiker en verzadigd vet. Het is dus echt een traktatie om slechts zeer sporadisch en met mate van te genieten.
Energie | 601 kcal |
---|---|
Vetten | 32.9 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 14 g |
Koolhydraten | 70 g |
waarvan suikers | 34.1 g |
Vezels | 3.3 g |
Eiwitten | 9.5 g |
Zout | 1.4 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept