Ricotta en Rode Linzen Lasagne

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze eenvoudige vegetarische lasagne met rode linzen is perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd. De combinatie van linzen en marinara saus zorgt voor een vezelrijke en smaakvolle lasagnavariant die zelfs vleesliefhebbers zal verrassen.

  • Voorbereiding
    25 min
  • Bereiding
    45 min
  • Totaal
    1 uur 10 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Benodigdheden

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Pan

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Vet een ovenschaal van 22x33 cm lichtjes in.
  2. Stap 2 Indien nodig: breng een grote pan met gezouten water aan de kook en kook de lasagnebladen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet en spoel af en laat de bladen afkoelen.
  3. Stap 3 Roer de rode linzen door de Marinara saus en verdeel een kwart van de saus over de bodem van de ovenschaal. Bedek met een kwart van de gekookte lasagnebladen.
  4. Stap 4 Laat de spinazie in een pan met boter slinken, hak fijn en voeg toe aan de ricotta. Klop een ei door het mengsel en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Stap 5 Spreid het ricottamengsel over de laag lasagnebladen. Bedek met nog lasagnebladen. Voeg 2/3 van de overgebleven saus toe, gevolgd door de resterende lasagnebladen.
  6. Stap 6 Dek af met de resterende saus en verdeel het gelijkmatig over de lasagnebladen.
  7. Stap 7 Bestrooi de bovenkant met Parmezaanse en cheddar kaas. Leg de tomatenplakken op de kaas en zet de schaal in de oven.
  8. Stap 8 Bak 35-45 minuten of tot de lasagne rondom borrelt en de kaas gesmolten en goudbruin is.
  9. Stap 9 Haal uit de oven en laat 15 minuten staan voordat je de lasagne in stukken snijdt en serveert. Garneer met verse basilicum.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Je kunt deze lasagne invriezen, zowel voordat je hem in de oven doet, maar ook wanneer die is afgekoeld.

Probeer extra groenten toe te voegen zoals plakjes courgette.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 488 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 31 oktober 2024

Tip

Je kunt deze lasagne invriezen, zowel voordat je hem in de oven doet, maar ook wanneer die is afgekoeld.

Probeer extra groenten toe te voegen zoals plakjes courgette.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 605 kcal
Vetten 20.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 9.8 g
Koolhydraten 78.7 g
waarvan suikers 12.9 g
Vezels 10.3 g
Eiwitten 20.5 g
Zout 3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account