Vegetarische Chili

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze vegetarische chili is perfect voor de aankomende koude dagen. Het is eenvoudig te maken met simpele ingrediënten en heeft een heerlijke rokerige smaak door de toevoeging van specerijen. Het is een veelzijdige maaltijd die iedereen tevreden zal stellen, zelfs vleesliefhebbers.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    40 min
  • Totaal
    1 uur

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Benodigdheden

  • Pan
  • Blender

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de olijfolie in een grote Dutch Oven of zware pan op middelhoog vuur.
  2. Stap 2 Voeg de ui, paprika, wortel, bleekselderij en ¼ theelepel zout toe. Bak al roerend totdat de groenten zacht zijn en de ui glazig is. Ongeveer 7 tot 10 minuten.
  3. Stap 3 Voeg de knoflook, chilipoeder, komijn, gerookte paprikapoeder en oregano toe. Bak totdat het geurig is terwijl je constant roert. Ongeveer 1 minuut.
  4. Stap 4 Voeg de tomaten met hun vocht, de uitgelekte zwarte en pintobonen, groentebouillon en het laurierblad toe. Roer om de ingrediënten te mengen.
  5. Stap 5 Laat het mengsel op laag vuur sudderen en kook verder gedurende 30 minuten. Af en toe even roeren.
  6. Stap 6 Haal de chili van het vuur en verwijder het laurierblad. Pureer ongeveer 400 gram chili, inclusief vocht, in een blender tot het glad is.
  7. Stap 7 Doe de puree terug in de pan.
  8. Stap 8 Voeg de gehakte koriander toe, roer en meng dan de azijn naar smaak erdoor. Breng op smaak met zout.
  9. Stap 9 Verdeel de chili over kommen en serveer met garneringen naar keuze. Bewaar restjes tot 4 dagen in de koelkast of vries in voor later.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Maak het vegan: Dit chili recept is van zichzelf al veganistisch. Zorg ervoor dat je geen zuivel gebruikt voor de gekozen garneringen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 384 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 11 oktober 2024

Tip

Maak het vegan: Dit chili recept is van zichzelf al veganistisch. Zorg ervoor dat je geen zuivel gebruikt voor de gekozen garneringen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 425 kcal
Vetten 10 g
waarvan verzadigde vetzuren 1 g
Koolhydraten 73 g
waarvan suikers 14 g
Vezels 19 g
Eiwitten 16 g
Zout 2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account