Franse Appelcake

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze Franse appelcake is een echte klassieker met een lichte rumsmaak en heerlijke stukjes appel in een boterachtige cake. Perfect als dessert, een heerlijke middagsnack, of een keertje als ontbijt.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    40 min
  • Totaal
    1 uur

Ingrediënten

Aantal porties:
8

Benodigdheden

  • Oven
  • Springvorm
  • Handmixer of keukenmixer
  • Rubberen spatel
  • Zeef
  • Mengkom

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 175°C en plaats een ovenrek in het midden.
  2. Stap 2 Vet een springvorm van 24 cm in met boter of bakspray.
  3. Stap 3 Meng in een kleine kom de bloem, het bakpoeder en het zout door elkaar.
  4. Stap 4 Gebruik een handmixer of een keukenmixer om de boter en kristalsuiker op te kloppen tot een licht en luchtig mengsel. Dit duurt ongeveer 3 minuten.
  5. Stap 5 Voeg de eieren één voor één toe en mix goed. Schraap de zijkanten van de kom na elk ei af.
  6. Stap 6 Meng de vanille en de rum erdoor. Het beslag lijkt nu misschien wat korrelig, maar dat is oke.
  7. Stap 7 Voeg het bloemmengsel toe en mix op lage snelheid tot het net gemend is. Mix niet te lang.
  8. Stap 8 Gebruik een rubberen spatel om de stukjes appel door het beslag te roeren.
  9. Stap 9 Doe het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Strooi er gelijkmatig 1 eetlepel kristalsuiker over.
  10. Stap 10 Bak de cake ongeveer 40 minuten, tot deze bovenop goudbruin en krokant is en een tandenstoker in het midden gestoken er schoon uitkomt.
  11. Stap 11 Laat de cake in de vorm op een rooster afkoelen. Haal vervolgens een mes langs de rand van de cake en verwijder de springvorm.
  12. Stap 12 Bestuif eventueel met een fijne zeef wat poedersuiker over de cake. De cake kan warm of op kamertemperatuur geserveerd worden. Ook erg lekker met slagroom of vanille ijs.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Gebruik appels die hun vorm behouden bij het bakken.

De taart is vers gebakken het lekkerst, maar kan tot 2 dagen bij kamertemperatuur bewaard worden. Vries tot 3 maanden in en laat een nacht op het aanrecht ontdooien.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 893 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 10 oktober 2024

Tip

Gebruik appels die hun vorm behouden bij het bakken.

De taart is vers gebakken het lekkerst, maar kan tot 2 dagen bij kamertemperatuur bewaard worden. Vries tot 3 maanden in en laat een nacht op het aanrecht ontdooien.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 279 kcal
Vetten 13 g
waarvan verzadigde vetzuren 8 g
Koolhydraten 35 g
waarvan suikers 22 g
Vezels 2 g
Eiwitten 3 g
Zout 0.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
Henriette
11 oktober 2024 om 16:07
Zojuist gemaakt en puntje opgesnoept terwijl het nog warm was. Heerlijk! Die lepel suiker erover voordat het de oven ingaat geeft een lekkere krokante top.
12 oktober 2024 om 11:51
Hoi Henriette. Leuk om te horen en fijn dat het heeft gesmaakt! 😊