Een spinazie-lasagnerecept gemaakt met verse spinazie en een flinke hoeveelheid kaas — ricotta, Romano en mozzarella. Deze kaasrijke, stevige lasagne kan ook nog zonder de spinazie worden gemaakt.
Deze lasagne bevat een goede portie groenten zoals spinazie, champignons, ui en knoflook, wat positief is voor vezels en vitamines. Echter, de zeer grote hoeveelheid kaas (ricotta, mozzarella, Parmezaan, Pecorino) maakt het gerecht erg rijk aan verzadigd vet en natrium (zout). Het gebruik van volkoren lasagnebladen en een minder royale hoeveelheid kaas zou de gezondheidsscore kunnen verbeteren.
Energie | 289 kcal |
---|---|
Vetten | 17 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 9 g |
Koolhydraten | 15 g |
waarvan suikers | g |
Vezels | 2 g |
Eiwitten | 20 g |
Zout | 2.2 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept