Vegetarische Spinazie Lasagne

(Nog geen beoordelingen)

Een spinazie-lasagnerecept gemaakt met verse spinazie en een flinke hoeveelheid kaas — ricotta, Romano en mozzarella. Deze kaasrijke, stevige lasagne kan ook nog zonder de spinazie worden gemaakt.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    1 uur 15 min
  • Totaal
    1 uur 35 min
Pinterest
Vegetarische Spinazie Lasagne
Lasagne is een klassiek Italiaans ovengerecht bestaande uit lagen pasta afgewisseld met sauzen en ingrediënten zoals gehakt, groenten en kaas, kenmerkend gebakken tot het een goudbruine korst vormt, geliefd om zijn rijke smaken en hartige diepte.

Ingrediënten

Aantal porties:
12

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Stap 2 Verhit ondertussen olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de champignons, ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is. Giet overtollig vocht af en laat afkoelen.
  3. Stap 3 Breng tegelijkertijd een kleine pan met water aan de kook. Voeg de spinazie toe en laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Giet af en laat iets afkoelen. Knijp overtollig vocht eruit en hak fijn.
  4. Stap 4 Meng de ricotta, Romano kaas, ei, zout, oregano, basilicum en peper in een kom. Voeg het afgekoelde champignonmengsel en de spinazie toe. Klop met een elektrische mixer op lage snelheid voor 1 minuut.
  5. Stap 5 Leg 5 lasagnebladen op de bodem van een ovenschaal van 23x33 centimeter. Verdeel 1/3 van het ricotta-spinaziemengsel over de bladen, bestrooi dan met 1/3 deel van de mozzarella kaas en 1/3 deel Parmezaanse kaas. Verdeel 250 ml pastasaus erover. Herhaal deze lagen nog twee keer en dek dan af met aluminiumfolie.
  6. Stap 6 Bak in de voorverwarmde oven voor 1 uur. Laat 15 minuten afkoelen voor het serveren.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 392 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 24 februari 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 289 kcal
Vetten 17 g
waarvan verzadigde vetzuren 9 g
Koolhydraten 15 g
waarvan suikers g
Vezels 2 g
Eiwitten 20 g
Zout 2.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account