Chili met veel smakelijke groente

(Nog geen beoordelingen)

Pittig eten en eveneens warme dranken zorgen ervoor, dat de temperatuur in het lichaam tijdelijk stijgt. Daardoor ga je zweten om de overtollige warmte kwijt te raken. Iets pittigs eten werkt op die manier dus wel verkoelend.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    45 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Hapjespan of wok
  • Mes
  • Snijplank

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de olie in een wok, voeg het gehakt toe en bak het bruin en rul. Haal uit de pan en zet aan de kant.
  2. Stap 2 Voeg de wortel, bleekselderij, knoflook en ui toe en roerbak circa 5 minuten op hoog vuur.
  3. Stap 3 Voeg het gehakt weer toe en voeg ook het Chlipoeder toe. Roer door en laat 2 minuten meebakken.
  4. Stap 4 Voeg de bouillon, rode wijn, tomato frito, paprika, champignons en courgette toe. Roer alles door en leg het deksel op de pan. Laat op een zacht vuurtje 15 minuten pruttelen.
  5. Stap 5 Voeg de uitgelekte kidneybonen toe, roer door en laat nog 15 minuten zonder deksel zachtjes pruttelen.
  6. Stap 6 Proef en voeg zonodig peper, zout en Chilipeper toe.
  7. Stap 7 Verdeel de Chili over 2 voorverwarmde borden met een dotje Griekse yoghurt, wat bleekselderij groen en eventueel wat rijst.

Tip

Van te voren gemaakt nog lekkerder.

Garneer eventueel met peterselie of bosui.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 253 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 2 september 2024

Tip

Van te voren gemaakt nog lekkerder.

Garneer eventueel met peterselie of bosui.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 544 kcal
Vetten 28.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 8.9 g
Koolhydraten 37.6 g
waarvan suikers 11.9 g
Vezels 10.8 g
Eiwitten 29.3 g
Zout 2.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account