Gemengde bonensalade met paprika en rode ui

(Nog geen beoordelingen)

De salade bestaat uit beetgaar gekookte sperziebonen en witte bonen met reepjes paprika en rode ui. De dressing heb ik gemaakt van rode wijnazijn, een lekkere olijfolie, kappertjes en peterselie.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
3
  1. Bonensalade
  2. Dressing

Benodigdheden

  • Schaal voor de salade
  • Kommetje voor de dressing
  • Pan voor de sperziebonen
  • Zeef of vergiet

Bereiding

  1. Stap 1 Meng de afgekoelde sperziebonen, uitgelekte witte bonen, paprika en rode uisnippers door elkaar,
  2. Stap 2 Klop de azijn, olijfolie, honing en mosterd door elkaar.
  3. Stap 3 Roer de kappertjes en de peterselie erdoor.
  4. Stap 4 Meng de dressing door de salade.
  5. Stap 5 Laat de salade minimaal een half uur intrekken.
  6. Stap 6 Salade af en toe omscheppen.

Tip

Maak de salade ruim voor het opdienen. De smaak verbetert als de salade minstens een half uur is ingetrokken.

Weinig tijd? Neem dan sperziebonen uit pot of blik, afgespoeld en goed uitgelekt.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 217 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 4 augustus 2024

Tip

Maak de salade ruim voor het opdienen. De smaak verbetert als de salade minstens een half uur is ingetrokken.

Weinig tijd? Neem dan sperziebonen uit pot of blik, afgespoeld en goed uitgelekt.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 412 kcal
Vetten 15.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 2.22 g
Koolhydraten 54.3 g
waarvan suikers 9.2 g
Vezels 14.7 g
Eiwitten 18.8 g
Zout 0.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account