Ontdek het ultieme Britse theemoment met deze heerlijke scones, perfect geserveerd met jam en clotted cream. Een traktatie die elke high tea compleet maakt!
Een scheutje citroensap toevoegen aan de melk maakt het een beetje zuur, wat scherp smakende karnemelk nabootst, wat vaak gebruikt wordt in scones. Het licht zure mengsel geeft een boost aan de rijsmiddelen in het meel en bakpoeder.
Als je van scones met fruit houdt, voeg dan tegelijk met de suiker 85 gram rozijnen toe aan het mengsel.
Je kunt de scones invriezen wanneer ze zijn afgekoeld. Ontdooi en verwarm ze dan opnieuw in een oven op lage temperatuur voor een paar minuten.
Een scheutje citroensap toevoegen aan de melk maakt het een beetje zuur, wat scherp smakende karnemelk nabootst, wat vaak gebruikt wordt in scones. Het licht zure mengsel geeft een boost aan de rijsmiddelen in het meel en bakpoeder.
Als je van scones met fruit houdt, voeg dan tegelijk met de suiker 85 gram rozijnen toe aan het mengsel.
Je kunt de scones invriezen wanneer ze zijn afgekoeld. Ontdooi en verwarm ze dan opnieuw in een oven op lage temperatuur voor een paar minuten.
Energie | 268 kcal |
---|---|
Vetten | 10 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 6 g |
Koolhydraten | 41 g |
waarvan suikers | 8 g |
Vezels | 1 g |
Eiwitten | 6 g |
Zout | 2.3 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept