Deze klassieke clotted cream wordt gemaakt met een langzame kookmethode in de oven die de room omtovert in een zoete, nootachtige lekkernij. Heerlijk samen met warme scones en zelfgemaakte jam. Het leuke is dat je maar 1 ingrediënt nodig hebt, namelijk slagroom. En een beetje geduld.
Dit recept werkt het beste met boeren slagroom van goede kwaliteit. Hoe verser hoe beter.
Je kunt de clotted cream 5 dagen tot een week bewaren in de koelkast.
Dit recept werkt het beste met boeren slagroom van goede kwaliteit. Hoe verser hoe beter.
Je kunt de clotted cream 5 dagen tot een week bewaren in de koelkast.
Energie | 411 kcal |
---|---|
Vetten | 44 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 27 g |
Koolhydraten | 3 g |
waarvan suikers | 0 g |
Vezels | 0 g |
Eiwitten | 2 g |
Zout | 0.1 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept