Zelfgemaakte Clotted Cream

(Nog geen beoordelingen)

Deze klassieke clotted cream wordt gemaakt met een langzame kookmethode in de oven die de room omtovert in een zoete, nootachtige lekkernij. Heerlijk samen met warme scones en zelfgemaakte jam. Het leuke is dat je maar 1 ingrediënt nodig hebt, namelijk slagroom. En een beetje geduld.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    12 uur
  • Totaal
    12 uur 5 min
Clotted Cream
Clotted cream, een specialiteit uit Devon en Cornwall in Engeland, wordt traditioneel gemaakt door ongepasteuriseerde melk urenlang zachtjes te verhitten en vervolgens af te koelen, waardoor een rijke, romige laag ontstaat.

Ingrediënten

Aantal porties:
8

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 80 graden Celsius.
  2. Stap 2 Giet de slagroom in een ondiepe glazen of keramische ovenschaal van ongeveer 4 tot 5 centimeter diep.
  3. Stap 3 Bak in de voorverwarmde oven gedurende 12 uur zonder te roeren. Haal voorzichtig uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Stap 4 Bedek met plasticfolie en zet in de koelkast totdat het volledig is afgekoeld. Minimaal 8 uur, maar het liefst een nacht.
  5. Stap 5 Doe een hoek van de bovenste laag dikke room opzij en giet voorzichtig de vloeistof in een bak. Dit kun je nog gebruiken voor andere doeleinden.
  6. Stap 6 Doe de clotted cream in een glazen pot. Dek af en bewaar in de koelkast.

Tip

Dit recept werkt het beste met boeren slagroom van goede kwaliteit. Hoe verser hoe beter.

Je kunt de clotted cream 5 dagen tot een week bewaren in de koelkast.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 154 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 9 juni 2024

Tip

Dit recept werkt het beste met boeren slagroom van goede kwaliteit. Hoe verser hoe beter.

Je kunt de clotted cream 5 dagen tot een week bewaren in de koelkast.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 411 kcal
Vetten 44 g
waarvan verzadigde vetzuren 27 g
Koolhydraten 3 g
waarvan suikers 0 g
Vezels 0 g
Eiwitten 2 g
Zout 0.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account