Zoete Aardappel en Zwarte Bonen Tortillabakjes

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Voor dit recept kun je een muffinvorm gebruiken om de krokante tortillabakjes te maken. Gevuld met stevige taco-ingrediënten zoals zwarte bonen en zoete aardappelen. Je kunt gebruik maken van geraspte cheddar kaas die vaak wordt gebruikt in kaasdips, nacho's en quesadilla's.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    45 min
Pinterest
Zoete Aardappel en Zwarte Bonen Tortillabakjes
Tortilla's dateren al uit ongeveer 10.000 jaar voor Christus in Mexico en waren oorspronkelijk handgemaakt van gemalen inheemse maïs, een basisvoedsel in de Meso-Amerikaanse cultuur.

Ingrediënten

Aantal porties:
12

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Spray 12 muffinvormpjes in met bakspray. Druk 1 tortilla in de bodem van elk muffinvormpje, vouw de randen naar binnen indien nodig zodat het netjes past.
  2. Stap 2 Verhit olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de zoete aardappel tot deze zacht is (ongeveer 10 minuten). Voeg de de ui toe en bak tot deze glazig is (2 tot 3 minuten). Voeg daarna de jalapeño en knoflook toe en bak tot de geuren vrijkomen (ongeveer 2 minuten). Tot slot roer je de bonen, zout en peper erdoor.
  3. Stap 3 Verdeel het mengsel van bonen gelijkmatig over de muffinvormpjes en strooi de geraspte kaas er overheen.
  4. Stap 4 Bak in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is en de vulling bubbelt (15 tot 20 minuten). Garneer met avocado en koriander.
  5. Stap 5 Server met plakjes limoen en limoendip.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 509 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 7 februari 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 171 kcal
Vetten 7 g
waarvan verzadigde vetzuren 2 g
Koolhydraten 23 g
waarvan suikers 2 g
Vezels 3 g
Eiwitten 6 g
Zout 0.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account