Pittige Mango-Kokos Kip met Geroosterde Bloemkoolrijst en Munt-Limoen Gremolata

Prijs: € 14,24 Recept / € 3,56 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Zin in een culinair avontuur? Dit recept voor pittige mango-kokos kip neemt je mee op een reis vol zoete, pittige en romige smaken, perfect gecombineerd met knapperige bloemkoolrijst en een verfrissende gremolata. Een ware traktatie voor de zintuigen die je niet wilt missen!

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    45 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Kip
  2. Geroosterde Bloemkoolrijst
  3. Munt-Limoen Gremolata

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Oven
  • Grote koekenpan of wok
  • Kommetje

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Dirk Dirk
    € 14,24
  • Plus Plus
    € 14,48
  • Jumbo Jumbo
    € 14,58

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
  2. Stap 2 Snijd de bloemkool in roosjes.
    1. bloemkool 1 st
  3. Stap 3 Maal de bloemkoolroosjes in een keukenmachine tot de grootte van rijstkorrels (niet te fijn); als alternatief kun je een rasp gebruiken.
    1. bloemkool 1 st
  4. Stap 4 Verspreid de bloemkoolrijst op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Stap 5 Besprenkel met olijfolie, zout en peper.
    1. olijfolie 2 el
    2. zout
    3. peper
  6. Stap 6 Hussel goed door.
  7. Stap 7 Rooster in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15-20 minuten, of tot de bloemkoolrijst licht goudbruin en gaar is.
  8. Stap 8 Schep halverwege een keer om.
  9. Stap 9 Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur.
    1. zonnebloemolie 1 el
  10. Stap 10 Voeg de gesnipperde rode ui toe en bak 2-3 minuten tot hij zacht is.
    1. rode ui 1 st
  11. Stap 11 Voeg de knoflook, rode peper en gember toe.
    1. knoflook 2 teentjes
    2. rode chilipeper 1 st
    3. gember 1 el
  12. Stap 12 Bak 1 minuut mee tot de geuren vrijkomen.
  13. Stap 13 Voeg de kipblokjes toe.
    1. kipfilet 600 g
  14. Stap 14 Bak de kipblokjes rondom goudbruin en gaar in ongeveer 5-7 minuten.
  15. Stap 15 Breng op smaak met peper en zout.
    1. peper
    2. zout
  16. Stap 16 Voeg de mangoblokjes, kokosmelk, sojasaus en limoensap toe.
    1. mango 1 st
    2. kokosmelk 200 ml
    3. sojasaus 1 el
    4. limoensap 1 el
  17. Stap 17 Breng het geheel aan de kook.
  18. Stap 18 Laat zachtjes sudderen voor 5-8 minuten, tot de saus iets is ingedikt en de mango zacht is.
  19. Stap 19 Proef en voeg naar smaak eventueel extra peper, zout of limoensap toe.
  20. Stap 20 Meng in een klein kommetje de fijngehakte munt, limoenrasp, optionele knoflook en een snufje zout.
    1. muntblaadjes
    2. limoen 1 st
    3. knoflook 1 teentje
    4. zout
  21. Stap 21 Schep de geroosterde bloemkoolrijst op de borden.
  22. Stap 22 Verdeel de pittige mango-kokos kip eroverheen.
  23. Stap 23 Garneer royaal met de munt-limoen gremolata.
  24. Stap 24 Garneer desgewenst met verse koriander.
    1. koriander
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Voeg tijdens het bakken van de kip wat paprika (in reepjes) of sugar snaps toe.

Bestrooi het gerecht voor het serveren met wat geroosterde cashewnoten of amandelschaafsel voor extra crunch.

Houd je van extra pit? Voeg een extra rode peper toe of een snufje chilivlokken. Voor minder pit, gebruik je een halve rode peper of laat deze helemaal weg.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 145 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 30 mei 2025

Tip

Voeg tijdens het bakken van de kip wat paprika (in reepjes) of sugar snaps toe.

Bestrooi het gerecht voor het serveren met wat geroosterde cashewnoten of amandelschaafsel voor extra crunch.

Houd je van extra pit? Voeg een extra rode peper toe of een snufje chilivlokken. Voor minder pit, gebruik je een halve rode peper of laat deze helemaal weg.

Voedingswaarden

Per portie
8 / 10
Voedzaam en smaakvol

Dit gerecht is een uitstekende bron van magere eiwitten (kip) en vezelrijke groenten, met name door de bloemkoolrijst. De toevoeging van mango, verse kruiden en specerijen zoals gember en limoen levert belangrijke vitaminen en mineralen en zorgt voor een rijke smaak. Hoewel de volle kokosmelk wat verzadigd vet toevoegt, is de algehele balans van voedingsstoffen zeer gunstig, waardoor dit een voedzame en smaakvolle maaltijd is.

Energie 499 kcal
Vetten 27.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 13 g
Koolhydraten 27.1 g
waarvan suikers 12.9 g
Vezels 8.5 g
Eiwitten 40.1 g
Zout 1.2 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Kipfilet
Mango
Kokosmelk
Rode ui
Knoflook
Rode chilipeper
Gember
Sojasaus
Limoensap
Zonnebloemolie
Zout
Peper
Koriander
Bloemkool
Olijfolie
Zout
Peper
Muntblaadjes
Limoen
Knoflook
Zout
Totaal € 14,24 € 14,48 € 14,58 € 14,76 € 14,77 € 17,61

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account