Tahini & sesamzaad cake

Prijs: € 5,50 Recept / € 0,55 Per portie
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Dit heerlijke cake recept met tahini en sesamzaadjes is een unieke manier om overgebleven tahini te gebruiken. De cake is smeuïg en rijk van smaak. Geniet ervan als heerlijk dessert of als een gezellige traktatie bij de thee.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    1 uur
  • Totaal
    1 uur 10 min

Ingrediënten

Aantal porties:
10

Benodigdheden

  • Oven
  • Cakevorm
  • Elektrische mixer
  • Zeef
  • Bakpapier
  • Mengkom

Prijs per supermarkt

Altijd de laagste prijs? Bekijk dan snel welke supermarkt de goedkoopste ingrediënten aanbiedt!

  • Dirk Dirk
    € 5,50
  • Plus Plus
    € 6,00
  • Albert Heijn Albert Heijn
    € 6,25

Bereiding

  1. Stap 1 Bekleed een cakevorm met bakpapier. Gebruik een kwast om de bodem van de vorm te bestrijken met 1 eetlepel boter. Bestrooi dan met 1 eetlepel sesamzaad om de bodem te bedekken.
    1. sesamzaad 1 el
    2. roomboter gezouten 1 el
  2. Stap 2 Verwarm de oven voor op 190°C.
  3. Stap 3 Doe de rest van de boter, de suiker en tahini in een grote kom. Klop met een elektrische mixer tot het goed gemengd en luchtig is. Ongeveer 4-5 minuten.
    1. roomboter gezouten 150 g
    2. lichte basterdsuiker 220 g
    3. tahini 75 g
  4. Stap 4 Klop de zure room, eieren, olie en vanille-extract erdoor. Het mengsel kan een beetje schiften, maar dat is geen probleem.
    1. zure room 85 g
    2. ei 2 st
    3. olijfolie 2 el
    4. vanille extract 1 tl
  5. Stap 5 Zeef de bloem en de rijsmiddelen erboven en meng voorzichtig. Voeg een scheutje melk toe als het mengsel erg dik lijkt.
    1. bloem 225 g
    2. bakpoeder 0,5 tl
    3. baking soda 0,5 tl
    4. melk
  6. Stap 6 Giet het mengsel in de voorbereide vorm en bestrooi met de resterende eetlepel sesamzaad.
    1. sesamzaad 1 el
  7. Stap 7 Bak de cake 55 minuten tot 1 uur, of tot het mooi gerezen en goudbruin is en een prikker in het midden er schoon eruit komt.
  8. Stap 8 Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en haal het er dan uit om volledig af te laten koelen.
  9. Stap 9 Bestrijk eventueel met honing voor een mooie afwerking.
    1. honing 1 el
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 291 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 11 april 2025

Voedingswaarden

Per portie
Energie 405 kcal
Vetten 24 g
waarvan verzadigde vetzuren 11 g
Koolhydraten 40 g
waarvan suikers 23 g
Vezels 2 g
Eiwitten 6 g
Zout 0.5 g

Vergelijk supermarktprijzen

Selecteer de ingrediënten die je nog niet in huis hebt en ontdek waar je op dit moment het goedkoopst je boodschappen kunt doen.

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account