Heerlijke cake met een knapperig randje. De appeltjes zijn gekaramelliseerd voordat ze in het cakebeslag gaan. De bovenlaag bestaat uit een laagje kaneelsuiker.
Je kunt de cake ook in een koude oven zetten en de baktijd et 10 minuten verlengen.
Gebruik je een grotere cakevorm, bijv. 30 cm. neem dan 200 gram zachte boter, 180 gram suiker, 4 eieren en 220 gram bloem en 2,5 theelepel bakpoeder.
Je kunt de cake ook in een koude oven zetten en de baktijd et 10 minuten verlengen.
Gebruik je een grotere cakevorm, bijv. 30 cm. neem dan 200 gram zachte boter, 180 gram suiker, 4 eieren en 220 gram bloem en 2,5 theelepel bakpoeder.
Deze appelcake is een echte traktatie, maar scoort laag op de gezondheidsschaal. De reden hiervoor is de grote hoeveelheid suiker en verzadigd vet uit de roomboter. Daarnaast wordt er gebruikgemaakt van witte bloem, die weinig vezels en voedingsstoffen bevat. De appels voegen wel wat vitamines en vezels toe, maar de hoeveelheid per portie is bescheiden en ze worden bovendien gekaramelliseerd met extra suiker. Hierdoor is de cake vooral geschikt voor een feestelijk moment en minder als een voedzaam tussendoortje.
Energie | 238 kcal |
---|---|
Vetten | 12.3 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 7.3 g |
Koolhydraten | 29.8 g |
waarvan suikers | 17.3 g |
Vezels | 1.4 g |
Eiwitten | 3 g |
Zout | 0.2 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept