Smeuïg bananenbrood met rozijnen en walnoten

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Dit recept voor bananenbrood is ideaal vanwege zijn eenvoud en heerlijk smeuïge textuur. Met rijpe bananen en extra toevoegingen zoals rozijnen en walnoten, is het een heerlijke manier om overrijpe bananen te gebruiken die je misschien anders zou weggooien.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    1 uur
  • Totaal
    1 uur 10 min

Ingrediënten

Aantal porties:
10

Benodigdheden

  • Oven
  • Broodvorm of cakevorm
  • Koekenpan
  • Kom

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een broodvorm in en bestrooi met bloem.
    1. boter
    2. bloem
  2. Stap 2 Rooster de walnoten lichtjes in een koekenpan en roer regelmatig om verbranden te voorkomen. Hak grof en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
    1. walnoten 100 g
  3. Stap 3 Meng in een kom de boter en suiker en klop goed door elkaar.
    1. kristalsuiker 150 g
    2. ongezouten roomboter 115 g
  4. Stap 4 Prak de bananen en voeg samen met de eieren toe aan het beslag. Meng nog even goed door.
    1. banaan 3 st
    2. ei 2 st
  5. Stap 5 Zeef in een aparte kom de bloem, baking soda en zout. Voeg toe aan het beslag en meng goed.
    1. bloem 190 g
    2. baking soda 1 tl
    3. zout 0,5 tl
  6. Stap 6 Voeg het vanille-extract toe, en meng de walnoten en rozijnen erdoor als je die gebruikt.
    1. vanille extract 0,5 tl
    2. walnoten 100 g
    3. rozijnen 100 g
  7. Stap 7 Giet het mengsel in de broodvorm.
  8. Stap 8 Bak gedurende 55-60 minuten of tot een tandenstoker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt.
  9. Stap 9 Laat het bananenbrood 10 minuten rusten voordat je het op een rooster zet om volledig af te laten koelen.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Voor een notenvrije versie kun je de walnoten weglaten. Je kunt ook chocoladestukjes toevoegen voor een chocolade-bananenbrood.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 182 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 11 februari 2025

Tip

Voor een notenvrije versie kun je de walnoten weglaten. Je kunt ook chocoladestukjes toevoegen voor een chocolade-bananenbrood.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 350 kcal
Vetten 18 g
waarvan verzadigde vetzuren 7 g
Koolhydraten 45 g
waarvan suikers 20 g
Vezels 3 g
Eiwitten 5 g
Zout 0.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account