Pinxto of Pinchos: twee Spaanse tapas hapjes

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Afgelopen week organiseerde ik een lunch/high tea voor vriendinnen. Daar serveerde ik onder andere Spaanse pinxto of pinchos, plakjes stokbrood met een lekker beleg. Eén met tomaat, kaas, olijf en de andere met geitenkaas en tapenade.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
12
  1. Pincho (zonder prikker)
  2. Pinxto met tomaat, kaas en olijf (met prikker)

Benodigdheden

  • Staafmixer met bakje of keukenmachine
  • Cocktailprikkers

Bereiding

  1. Stap 1 Pincho: Besmeer plakjes stokbrood met zachte geitenkaas. Garneer met wat zwarte olijven-tapenade en een streepje vloeibare honing.
    1. stokbrood
    2. geitenkaas zacht
    3. zwarte olijventapenade
    4. honing
  2. Stap 2 Hak de stukken vleestomaat met de half gedroogde tomaten, kappertjes, knoflook, paprikapoeder, peper, zout niet al te fijn in het bakje van de staafmixer of in een keukenmachine.
    1. vleestomaat 2 st
    2. zongedroogde tomaten in olie 3 st
    3. kappertjes 0,5 el
    4. knoflook 2 teentjes
    5. paprikapoeder gerookt mespunt
    6. peper
    7. zout
  3. Stap 3 Pinxto: Strijk wat olijfolie op de plakjes stokbrood. Leg op elk plakje brood een stukje romaine-sla en wat van het tomatenmengsel. Leg hierop een stukje pittige kaas. Maak de pinxto af met een olijf aan een prikker. (zie foto)
    1. olijfolie
    2. romaine sla
    3. belegen kaas
    4. stokbrood
    5. zwarte olijven
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Het is moeilijk om juiste hoeveelheden te noemen voor de pincho. Is afhankelijk van hoeveel je ervan wilt maken. Bij de pinxto ben ik uitgegaan van ongeveer 8 stuks.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 127 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 6 februari 2025

Tip

Het is moeilijk om juiste hoeveelheden te noemen voor de pincho. Is afhankelijk van hoeveel je ervan wilt maken. Bij de pinxto ben ik uitgegaan van ongeveer 8 stuks.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 67 kcal
Vetten 4.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.9 g
Koolhydraten 4.7 g
waarvan suikers 2.4 g
Vezels 0.8 g
Eiwitten 3.1 g
Zout 0.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account