Oud hollandse hachee. Stoofpot van rundvlees en uien uit de slowcooker.

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

De hachee kan ook in een stoofpan worden gemaakt. Het zachte rundvlees met de gebakken uien, ontbijtkoek en appelstroop smaakte verrukkelijk.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    6 uur
  • Totaal
    6 uur 20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Slowcooker of stoofpan
  • Koekenpan

Bereiding

  1. Stap 1 Haal het vlees minimaal een half uur voor het bereiden uit de koelkast. Zet de slowcooker klaar.
    1. sukadelap 750 gram
  2. Stap 2 Verhit de olie in een koekenpan. Bak het vlees hierin in gedeelten aan alle kanten bruin. Doe het gebakken vlees over in de slowcooker.
    1. zonnebloemolie 2 eetlepels
  3. Stap 3 Bak in het overgebleven vet de uien lichtbruin. Bak de knoflook en de laurierblaadjes heel even mee. Doe dit bij het vlees in de slowcooker.
    1. rode ui 700 gram
    2. knoflook 2 teentjes
    3. laurierblad 2 blaadjes
  4. Stap 4 Voeg de fond, azijn, appelstroop, verkruimelde vleesbouillontablet en het kruidnagelpoeder bij het vlees. Meng alles goed door elkaar.
    1. runderfond 350 ml
    2. witte natuurazijn 1 eetlepel
    3. appelstroop 2 eetlepels
    4. runderbouillonblokje 1 stuk
    5. kruidnagelpoeder mespunt
  5. Stap 5 Zet de slowcooker op low en laat het vlees in 6 tot 7 uur zacht worden. Doe na 5 uur de verkruimelde plakken ontbijtkoek bij het vlees. Goed doorroeren. Proef het vlees na plm. 6 uur. Is het vlees nog niet zacht genoeg naar je zin? Laat het vlees dan nog één uur in de slowcooker.
    1. ontbijtkoek 3 plakken
  6. Stap 6 Wil je het vlees garen in een stoofpan? Volg het recept en laat het vlees in 3 tot 3,5 uur zacht worden. Één uur voor het einde van de gaartijd de verkruimelde ontbijtkoek toevoegen.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Het vlees is nog lekkerder als je het een dag tevoren maakt.

De hachee kan heel goed worden ingevroren. Wordt dan nog lekkerder.

Smaakt prima bij rodekool, spruitjes, boerenkool of mijn Beierse spitskool.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 1064 keer bekeken
  • 5 keer bewaard
  • 22 december 2024

Tip

Het vlees is nog lekkerder als je het een dag tevoren maakt.

De hachee kan heel goed worden ingevroren. Wordt dan nog lekkerder.

Smaakt prima bij rodekool, spruitjes, boerenkool of mijn Beierse spitskool.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 476 kcal
Vetten 20.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 5.1 g
Koolhydraten 28.1 g
waarvan suikers 16.6 g
Vezels 1.9 g
Eiwitten 40.3 g
Zout 1.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account