Italiaanse gehaktkoekjes zonder deeg

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze gehaktkoekjes smaken naar pizza en bestaan uit gekruid gehakt met een laagje tomatensaus en mozzarella. De gehaktkoekjes zijn gebakken zonder deeg. Lekker hapje voor de feestdagen Koud en warm allebei lekker.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    45 min

Ingrediënten

Aantal porties:
5

Benodigdheden

  • Lage bakvorm 22 cm of langwerpige bakvorm
  • Kom voor het kneden van het gehakt

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 220 graden boven- en onder-warmte. Vet de bakvorm in met wat olie.
  2. Stap 2 Kruid het gehakt met het losgeklopte ei, peper, zout, paneermeel of havervlokken, peterselie, geraspte Parmezaanse kaas en gesnipperde knoflook.
  3. Stap 3 Druk het gekruide gehakt losjes in de vorm. De hele bodem moet bedekt zijn.
  4. Stap 4 Meng de polpa (tomatenblokjes) met de oregano en een weinig peper en zout. Verdeel de tomatenblokjes over het gehakt.
  5. Stap 5 Verdeel de mini-mozzarella over het gehakt en strooi er nog wat geraspte kaas over.
  6. Stap 6 Zet de vorm voor 25 tot 30 minuten in het midden van de op 220 graden voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten en de gehaktpizza een mooie goudbruine kleur heeft gekregen. (Je ziet dat het gehakt gekrompen is tijdens het bakken).
  7. Stap 7 Snij de lelijke randen van de gehaktkoek (heerlijk !) en snij het gehakt in mooie stukken. Serveer koud of warm bij de borrel of bij de lunch.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Serveer koud of warm bij de borrel.

Ook lekker bij de lunch met een salade.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 133 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 8 december 2024

Tip

Serveer koud of warm bij de borrel.

Ook lekker bij de lunch met een salade.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 309 kcal
Vetten 22.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 10.4 g
Koolhydraten 4.4 g
waarvan suikers 1.4 g
Vezels 0.5 g
Eiwitten 21.5 g
Zout 0.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account