Pappardelle met gestoofd rundvlees

(Nog geen beoordelingen)

Dit recept is een heerlijke klassieker uit de Italiaanse keuken. Het combineert eenvoudige ingrediënten met een rijke, smaakvolle saus die over de pasta heen gaat. Perfect voor een gezellige maaltijd en goed te bewaren voor later!

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    2 uur 30 min
  • Totaal
    2 uur 50 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6
  1. Pastasaus met rundvlees
  2. Om te serveren (niet alle saus wordt gebruikt)

Benodigdheden

  • Pan

Bereiding

  1. Stap 1 Dep het rundvlees droog en bestrooi met peper en zout.
  2. Stap 2 Verhit 1 eetlepel olijfolie op hoog vuur in een zware pan. Voeg het vlees toe en bak het aan alle kanten goed bruin in ongeveer 3 tot 5 minuten. Haal het vlees uit de pan.
  3. Stap 3 Zet het vuur lager, voeg de overige 2 eetlepels olijfolie toe. Voeg de knoflook en ui toe en bak 2 minuten.
  4. Stap 4 Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak zachtjes voor 5 minuten.
  5. Stap 5 Voeg de overige ingrediënten van de saus toe, inclusief het vlees en de opgevangen sappen. Breng aan de kook, zet dan het vuur laag zodat het heel zachtjes pruttelt.
  6. Stap 6 Dek de pan af en laat 2 uur sudderen of tot het vlees zacht genoeg is om uit elkaar te trekken. (Zie tips voor slowcooker variant).
  7. Stap 7 Haal het vlees eruit en trek het uit elkaar met 2 vorken. Doe het vlees terug in de pan.
  8. Stap 8 Laat nog 30 minuten sudderen tot de saus is ingedikt en het vlees zachter is geworden.
  9. Stap 9 Proef en breng op smaak met peper, zout en eventueel een halve theelepel suiker als de saus te zuur is.
  10. Stap 10 Breng een grote pan water met een eetlepel zout aan de kook.
  11. Stap 11 Kook de pasta één minuut minder dan aangegeven op de verpakking.
  12. Stap 12 Doe 5 kopjes van het vlees met saus in een grote koekenpan en verhit op hoog vuur terwijl de pasta kookt.
  13. Stap 13 Doe de pasta direct na het koken in de koekenpan met behulp van een tang.
  14. Stap 14 Voeg 180 milliliter pastawater toe aan de koekenpan. Meng voorzichtig met twee houten lepels tot de saus is ingekookt en de pasta mooi bedekt is.
  15. Stap 15 Serveer onmiddellijk met vers geraspte Parmezaanse kaas en peterselie.

Tip

Bewaar de saus tot maximaal 5 dagen in de koelkast of meerdere maanden in de vriezer.

Slowcooker variant: Volg het recept tot het einde van stap 4. Zet het vuur hoog, voeg wijn toe, roer en laat 3 minuten sudderen. Doe de inhoud van de pan samen met alle overige ingrediënten in de slowcooker, maar voeg GEEN water en extra zout en peper toe. Langzaam koken op lage temperatuur gedurende 6 - 8 uur.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 862 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 21 november 2024

Tip

Bewaar de saus tot maximaal 5 dagen in de koelkast of meerdere maanden in de vriezer.

Slowcooker variant: Volg het recept tot het einde van stap 4. Zet het vuur hoog, voeg wijn toe, roer en laat 3 minuten sudderen. Doe de inhoud van de pan samen met alle overige ingrediënten in de slowcooker, maar voeg GEEN water en extra zout en peper toe. Langzaam koken op lage temperatuur gedurende 6 - 8 uur.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 678 kcal
Vetten 26 g
waarvan verzadigde vetzuren 9 g
Koolhydraten 69 g
waarvan suikers 8 g
Vezels 5 g
Eiwitten 42 g
Zout 3.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
22 november 2024 om 09:45
Deze lijkt me wel heel erg lekker en ga ik binnenkort zeker maken.
22 november 2024 om 12:06
Hoi Petra. We zijn benieuwd wat je ervan vindt!