Amandelspijs gemaakt en daar moet wat lekkers van gemaakt worden. Voor plotselinge visite deze amandelbroodjes gemaakt en ingevroren. Zo heb ik altijd wat lekkers in huis. Bladerdeeg gevuld met amandelspijs en wat geschaafde amandelen. Smullen.
Je kunt de amandelbroodjes invriezen. Bij gebruik bevroren nog plm. 15 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Smaken als vers.
Je kunt de amandelbroodjes invriezen. Bij gebruik bevroren nog plm. 15 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Smaken als vers.
Deze amandelbroodjes zijn een smakelijke traktatie, maar vanuit nutritioneel oogpunt scoren ze niet hoog. Dit komt door het bladerdeeg, dat rijk is aan (verzadigd) vet, en de amandelspijs, die veel suiker bevat. Hierdoor zijn de broodjes calorierijk en leveren ze beperkt nuttige voedingsstoffen zoals vezels, vitaminen en mineralen. Het advies is dan ook om er met mate van te genieten, als een extraatje binnen een overwegend gezond eetpatroon.
Energie | 118 kcal |
---|---|
Vetten | 7.2 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 1.8 g |
Koolhydraten | 11.2 g |
waarvan suikers | 4.2 g |
Vezels | 1 g |
Eiwitten | 2.5 g |
Zout | 0.1 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept