Kleine Amandelbroodjes

(Nog geen beoordelingen)

Amandelspijs gemaakt en daar moet wat lekkers van gemaakt worden. Voor plotselinge visite deze amandelbroodjes gemaakt en ingevroren. Zo heb ik altijd wat lekkers in huis. Bladerdeeg gevuld met amandelspijs en wat geschaafde amandelen. Smullen.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
12

Benodigdheden

  • Bakplaat met bakpapier
  • Kommetje voor de eidooier
  • Bakkwastje

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht.
  2. Stap 2 Meng een paar druppels citroensap door het amandelspijs.
  3. Stap 3 Leg een rolletje amandelspijs midden op elk plakjes bladerdeeg (plm. 30 gram per plakje). Rol het bladerdeeg luchtig op en snij elk plakje in 3 stukken. (Zorg dat de uiteinden van elk rolletje ook voldoende amandelspijs heeft.)
  4. Stap 4 Strijk wat losgeklopte eidooier over elk rolletje bladerdeeg.
  5. Stap 5 Strooi op elk "amandelbroodje" wat geschaafde amandelen.
  6. Stap 6 Zet de amandelbroodjes plm. 20 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven (hete lucht !)
  7. Stap 7 Haal de amandelbroodjes uit de oven en laat ze afkoelen.

Tip

Je kunt de amandelbroodjes invriezen. Bij gebruik bevroren nog plm. 15 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Smaken als vers.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 96 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 6 november 2024

Tip

Je kunt de amandelbroodjes invriezen. Bij gebruik bevroren nog plm. 15 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Smaken als vers.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 118 kcal
Vetten 7.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.8 g
Koolhydraten 11.2 g
waarvan suikers 4.2 g
Vezels 1 g
Eiwitten 2.5 g
Zout 0.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account