Rode kool is veelal uit puur gemak een greep uit de vrieskast in de supermarkt of...... het bekende glaasje van...... Loop, fiets of rijd even naar de markt of de groenteman en kom thuis met een glanzende verse rode kool en ga zelf aan de slag.
*** Geen aceto balsamico in huis? Geen nood. Maak het zelf! 2 el rode balsamicoazijn in een pannetje, 2 el suiker en zachtjes al roerend laten inkoken tot een siroop. Voeg dan aan de rode kool toe.
Circa 5 el balsamico azijn kun je ook gebruiken, maar is minder lekker. Lekker bij de Zeut- Zoere kniene batse van de mam.
*** Geen aceto balsamico in huis? Geen nood. Maak het zelf! 2 el rode balsamicoazijn in een pannetje, 2 el suiker en zachtjes al roerend laten inkoken tot een siroop. Voeg dan aan de rode kool toe.
Circa 5 el balsamico azijn kun je ook gebruiken, maar is minder lekker. Lekker bij de Zeut- Zoere kniene batse van de mam.
Dit gerecht is een goede bron van vezels en vitamines dankzij de rode kool en appel. Helaas wordt er ook een aanzienlijke hoeveelheid suiker toegevoegd via de cremaceto balsamico, appelstroop en basterdsuiker. Hierdoor is het gerecht, ondanks de gezonde basis, minder gezond dan het zou kunnen zijn.
Energie | 230 kcal |
---|---|
Vetten | 1.4 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0.3 g |
Koolhydraten | 54.7 g |
waarvan suikers | 38.7 g |
Vezels | 7.3 g |
Eiwitten | 4.1 g |
Zout | 1.2 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept