Dit betekent vrij uit het Limburgs vertaald: Zoet-zure konijnenbout van moeder. Een streekgerecht en veel Limburgse gezinnen hebben zo hun eigen receptuur. Als mijn vader de bouten in de marinade zag zwemmen, liep hij te glunderen, want zijn lievelingskostje kwam op tafel. Heel lekker met Rode kool, Appel en Aceto Balsamico.
Bij de *** staat hoe je eventueel naar je eigen smaak kunt variëren.
*** Konijnenbouten en uien met laurier en kruidnagels in pure azijn.
half azijn, half water
1/3 azijn en 2/3 water of juist andersom
** steek de kruidnagels in een klein gepeld sjalotje, dan vind je ze makkelijker terug.
Het is van groot belang om de saus te proeven, zodat je voor jou de juiste verhouding zoet-zuur hebt.
Dus ..... En dan ........ PROEF-PROEF-PROEF, voeg naar jouw smaak gerust nog wat stroop en/of basterdsuiker of extra peperkoek toe.
De marineertijd is niet meegerekend.
Bij de *** staat hoe je eventueel naar je eigen smaak kunt variëren.
*** Konijnenbouten en uien met laurier en kruidnagels in pure azijn.
half azijn, half water
1/3 azijn en 2/3 water of juist andersom
** steek de kruidnagels in een klein gepeld sjalotje, dan vind je ze makkelijker terug.
Het is van groot belang om de saus te proeven, zodat je voor jou de juiste verhouding zoet-zuur hebt.
Dus ..... En dan ........ PROEF-PROEF-PROEF, voeg naar jouw smaak gerust nog wat stroop en/of basterdsuiker of extra peperkoek toe.
De marineertijd is niet meegerekend.
Energie | 612 kcal |
---|---|
Vetten | 19.9 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 5.5 g |
Koolhydraten | 51.4 g |
waarvan suikers | 20.9 g |
Vezels | 4.5 g |
Eiwitten | 55.8 g |
Zout | 1.2 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept