Deze zuurkoolschotel heeft ons bijzonder goed gesmaakt. De zuurkool is gebakken met rauwe ham, plakjes rookworst, paprika en een preitje. Als bovenlaag plakjes voorgekookte aardappel met kaas. Zo willen we zuurkool wel altijd eten.
Gebruik in plaats van bouillon witte wijn.
In plaats van aardappelschijfjes kun je ook aardappelpuree op de zuurkoolschotel doen.
Gebruik in plaats van bouillon witte wijn.
In plaats van aardappelschijfjes kun je ook aardappelpuree op de zuurkoolschotel doen.
Deze ovenschotel is niet de gezondste keuze, voornamelijk door de ruime hoeveelheid bewerkt vlees zoals rookworst en rauwe ham, en de toevoeging van kaas en bouillon. Deze ingrediënten maken het gerecht rijk aan verzadigd vet en zout. Hoewel de zuurkool, paprika en prei wel zorgen voor de nodige groenten en vezels, wegen de nadelen van het bewerkte vlees en het hoge zoutgehalte zwaarder door voor de gezondheidsscore. Geniet er dus met mate van.
Energie | 514 kcal |
---|---|
Vetten | 32.1 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 11.4 g |
Koolhydraten | 37.8 g |
waarvan suikers | 6 g |
Vezels | 7.6 g |
Eiwitten | 19.4 g |
Zout | 3.6 g |
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept
groetjes Berend