Overheerlijke schotel spitskool met Oosters gekruid gehakt, shiitake en prei, afgedekt met een zalige aardappelpuree met gebakken uien en kaas. Ik dacht nog wat over te houden voor de volgende dag maar dat lukte niet, want bijna alles was opgegeten.
Ook lekker met witte kool. Die koolsoort heeft wal wat meer tijd nodig om te garen, dus iets langer bakken.
Ook lekker met witte kool. Die koolsoort heeft wal wat meer tijd nodig om te garen, dus iets langer bakken.
Deze ovenschotel is een echte comfortfood-klassieker met een pluspunt: hij zit boordevol groenten zoals spitskool, prei en shiitake, wat zorgt voor een goede dosis vezels en vitamines. De keerzijde is dat het gerecht, door het gebruik van gemengd gehakt, roomboter, kaas, olie en zoete sauzen (ketjap, gembersiroop), ook behoorlijk wat verzadigd vet, suiker en calorieën bevat. Hierdoor is het een voedzame maar zwaardere maaltijd die je het beste met mate eet of waarvan je een gezondere variant maakt met magerder ingrediënten.
Energie | 705 kcal |
---|---|
Vetten | 39 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 14.9 g |
Koolhydraten | 57.3 g |
waarvan suikers | 18.4 g |
Vezels | 10.1 g |
Eiwitten | 34.4 g |
Zout | 3.1 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept