Ovenschotel Oosters gekruide spitskool met shiitake en prei

(Nog geen beoordelingen)

Overheerlijke schotel spitskool met Oosters gekruid gehakt, shiitake en prei, afgedekt met een zalige aardappelpuree met gebakken uien en kaas. Ik dacht nog wat over te houden voor de volgende dag maar dat lukte niet, want bijna alles was opgegeten.

  • Voorbereiding
    30 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    1 uur

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Oosters gehakt met spitskool
  2. Aardappelpuree met gebakken uien en kaas

Benodigdheden

  • Wok of hapjespan
  • Pan
  • Koekenpan
  • Ovenschaal
  • Aardappelstamper

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin het gehakt rul en gaar. Bak de ui, knoflook en prei even mee. Voeg de sambal en het kerriepoeder toe en bak dit ook even mee.
  2. Stap 2 Doe de shiitake paddenstoelen bij het gehakt en bak de paddenstoelen plm. 5 min. al omscheppend mee met het gehakt.
  3. Stap 3 Voeg de spitskool in delen erbij, steeds omscheppen. De spitskool slinkt snel. Laat de spitskool niet te zacht worden, moet nog wat bite hebben.
  4. Stap 4 Maak alles op smaak met peper, zout, ketjap manis, gembersiroop (optioneel) en sojasaus. Doe de spitskool met gehakt en shiitake over in een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
  5. Stap 5 Voor de aardappelpuree kook je de aardappelen gaar in water met zout. Giet de gaar gekookte aardappelen af en laat de aardappelen nog even goed droog stomen. Maak van de aardappelen met een aardappelstamper een stevige puree samen met de melk en de boter.
  6. Stap 6 Bak intussen de uien bruin in een koekenpan met wat olie. Meng de gebakken uien door de aardappelpuree. Maak de aardappelpuree op smaak met peper en zout.
  7. Stap 7 Verdeel de aardappelpuree over de spitskool in de ovenschaal. Strooi de geraspte kaas over de puree en zet de schaal gedurende 30 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot de puree een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.

Tip

Ook lekker met witte kool. Die koolsoort heeft wal wat meer tijd nodig om te garen, dus iets langer bakken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 82 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 31 oktober 2024

Tip

Ook lekker met witte kool. Die koolsoort heeft wal wat meer tijd nodig om te garen, dus iets langer bakken.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 705 kcal
Vetten 39 g
waarvan verzadigde vetzuren 14.9 g
Koolhydraten 57.3 g
waarvan suikers 18.4 g
Vezels 10.1 g
Eiwitten 34.4 g
Zout 3.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account