Overheerlijke tomaten-kaassoep met gehakt

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Een lekkere goed vullende soep bestaande uit geruld gehakt, verse tomaten, tomatenpuree, prei en kaas (smeerkaas en geraspte kaas). Dit is een variatie op de Duitse prei-kaassoep met gehakt.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    40 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Pan

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olie in een pan en bak hierin het gehakt rul en lichtbruin.
  2. Stap 2 Bak ui, knoflook en laurierblad even mee.
  3. Stap 3 Voeg de tomatenpuree toe en bak ook even mee.
  4. Stap 4 Doe de tomaten erbij en bak ook die nog een paar minuten mee.
  5. Stap 5 Voeg de bouillontabletten en de runderfond toe. Vul dit aan met water tot 1 liter. Breng de soep aan de kook en laat de soep ongeveer 30 minuten zachtjes koken.
  6. Stap 6 Verwijder het laurierblaadje.
  7. Stap 7 Doe de smeerkaas en de geraspte kaas in de soep en laat op een lage warmtebron smelten.
  8. Stap 8 Maak de soep op smaak met paprikapoeder en een paar druppels maggi-aroma of worcestersaus.
  9. Stap 9 Garneer de soep met wat peterselie.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

In plaats van verse tomaten kun je ook tomatenblokjes uit blik gebruiken.

Zonder gehakt is de soep ook lekker. Begin dan met het bakken van de ui en de knoflook.

Ook lekker als maaltijdsoep maak dan een dubbele hoeveelheid.

Wij hebben dit als lunch gegeten samen met een pasteitje met ragout.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 392 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 31 oktober 2024

Tip

In plaats van verse tomaten kun je ook tomatenblokjes uit blik gebruiken.

Zonder gehakt is de soep ook lekker. Begin dan met het bakken van de ui en de knoflook.

Ook lekker als maaltijdsoep maak dan een dubbele hoeveelheid.

Wij hebben dit als lunch gegeten samen met een pasteitje met ragout.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 348 kcal
Vetten 23.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 10.3 g
Koolhydraten 14.5 g
waarvan suikers 7 g
Vezels 2.6 g
Eiwitten 20.8 g
Zout 1.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account