Een lekkere goed vullende soep bestaande uit geruld gehakt, verse tomaten, tomatenpuree, prei en kaas (smeerkaas en geraspte kaas). Dit is een variatie op de Duitse prei-kaassoep met gehakt.
In plaats van verse tomaten kun je ook tomatenblokjes uit blik gebruiken.
Zonder gehakt is de soep ook lekker. Begin dan met het bakken van de ui en de knoflook.
Ook lekker als maaltijdsoep maak dan een dubbele hoeveelheid.
Wij hebben dit als lunch gegeten samen met een pasteitje met ragout.
In plaats van verse tomaten kun je ook tomatenblokjes uit blik gebruiken.
Zonder gehakt is de soep ook lekker. Begin dan met het bakken van de ui en de knoflook.
Ook lekker als maaltijdsoep maak dan een dubbele hoeveelheid.
Wij hebben dit als lunch gegeten samen met een pasteitje met ragout.
Deze tomaten-kaassoep met gehakt krijgt een 5 als gezondheidsscore. De soep bevat een mooie basis van verse groenten zoals tomaat en ui, wat positief is voor je vitamine-inname. Echter, het gemengd gehakt en de twee soorten kaas (smeerkaas en geraspte kaas) zorgen voor een flinke hoeveelheid verzadigd vet. Ook kan het zoutgehalte aan de hoge kant zijn door het gebruik van bouillon, fond, kaas en smaakversterkers. Hierdoor is het een vullende soep, maar minder ideaal als je strikt op vet en zout let.
Energie | 348 kcal |
---|---|
Vetten | 23.6 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 10.3 g |
Koolhydraten | 14.5 g |
waarvan suikers | 7 g |
Vezels | 2.6 g |
Eiwitten | 20.8 g |
Zout | 1.6 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept