Duitse Kaasprei-soep met gehakt en kerrie

(Nog geen beoordelingen)

Deze soep leerde ik kennen toen we pas kort in Duitsland woonden. In Duitsland een zeer geliefde soep en ook bij ons. Het gehakt wordt rul gebakken. De prei wordt meegebakken. Bouillon toegevoegd + kaas. Dit is mijn variatie op de oorspronkelijke Käse-Lauch-Suppe mit Gehacktes (dat recept is overal op internet te vinden).

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    40 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Wok of hapjespan

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak hierin het gehakt rul en lichtbruin.
  2. Stap 2 Bak de knoflook en de prei een paar minuten mee. Bak ook het kerriepoeder even mee tot het gaat geuren.
  3. Stap 3 Voeg 3/4 liter water en de 2 bouillontabletten eraan toe, Breng de soep aan de kook en laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken tot de prei zacht is.
  4. Stap 4 Los de roomkaas en de geraspte kaas op in de soep.
  5. Stap 5 Maak op smaak met peper, zout, chili-vlokken en worcestersaus.
  6. Stap 6 Garneer de soep met wat dunne ringen prei.

Tip

In plaats van roomkaas naturel is roomkaas met knoflook en kruiden ook lekker in de soep.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 159 keer bekeken
  • 4 keer bewaard
  • 22 oktober 2024

Tip

In plaats van roomkaas naturel is roomkaas met knoflook en kruiden ook lekker in de soep.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 694 kcal
Vetten 55.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 23.9 g
Koolhydraten 16.9 g
waarvan suikers 5.8 g
Vezels 3 g
Eiwitten 33.3 g
Zout 6.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account