Traybake van Kip en Groenten met Pesto en Parmezaanse Kaas

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Dit ovengerecht met Parmezaanse kaas, pesto en kip is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die eenvoudig te bereiden is. Perfect wanneer je zin hebt in een lekkere maaltijd zonder gedoe.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    35 min
  • Totaal
    55 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Pesto mix

Benodigdheden

  • Oven
  • Grote mengkom

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 205 graden Celsius.
  2. Stap 2 Klop alle ingrediënten voor de Pesto mix in een grote mengkom door elkaar en zet apart.
  3. Stap 3 Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en vet het lichtjes in met olie. Leg de aardappelen en 2 eetlepels pesto mix op de bakplaat.
  4. Stap 4 Meng tot de aardappeltjes gelijkmatig bedekt zijn en verdeel vervolgens in een enkele laag over de bakplaat. Rooster de aardappelen 15-20 minuten afhankelijk van de grootte.
  5. Stap 5 Snijd ondertussen de kip en andere groenten en doe de kip, broccoli en wortel in een grote kom met de resterende pesto mix en meng tot alles gelijkmatig bedekt is.
  6. Stap 6 Haal de bakplaat uit de oven en schuif de aardappelen naar één kant (houd ze in een enkele laag).
  7. Stap 7 Voeg de kip, broccoli en wortel toe en verdeel ook in een enkele laag.
  8. Stap 8 Bak 15 minuten. Haal de bakplaat uit de oven en strooi er gelijkmatig Parmezaanse kaas over.
  9. Stap 9 Plaats terug in de oven en bak nog eens 5 minuten of tot de kip gaar is en de groenten mals zijn.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Probeer ook eens verschillende groenten zoals tomaten, paprika's of bloemkool.

Experimenteer met verschillende soorten pesto om het gerecht een andere draai te geven.

Voeg chilivlokken toe als je van een beetje pit houdt.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 925 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 26 oktober 2024

Tip

Probeer ook eens verschillende groenten zoals tomaten, paprika's of bloemkool.

Experimenteer met verschillende soorten pesto om het gerecht een andere draai te geven.

Voeg chilivlokken toe als je van een beetje pit houdt.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 460 kcal
Vetten 25.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 6.7 g
Koolhydraten 23.3 g
waarvan suikers 4.7 g
Vezels 4.6 g
Eiwitten 34.8 g
Zout 2.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account