Chow Mein is een heerlijke Aziatische maaltijd die snel te bereiden is en boordevol smaak zit. Deze versie met rundergehakt bevat veel verborgen groenten, waardoor het een complete maaltijd is. Het combineren van ei met het gehakt zorgt ervoor dat het mengsel beter aan de noedels blijft kleven en geeft een extra eiwitboost.
Bewaar taugé ondergedompeld in water in een luchtdichte verpakking in de koelkast om de houdbaarheid te verlengen.
Als alternatief kun je de Chinese kookwijn vervangen door mirin, sake of droge sherry.
Bewaar taugé ondergedompeld in water in een luchtdichte verpakking in de koelkast om de houdbaarheid te verlengen.
Als alternatief kun je de Chinese kookwijn vervangen door mirin, sake of droge sherry.
Energie | 664 kcal |
---|---|
Vetten | 30 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 8 g |
Koolhydraten | 71 g |
waarvan suikers | 11 g |
Vezels | 6 g |
Eiwitten | 32 g |
Zout | 4.2 g |
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept
Ik heb nog 2 theelepels kurkuma toegevoegd en 1 eetlepel extra sojasaus (lichte). De knoflook heb ik pas toegevoegd na het bakken van het gehakt omdat knoflook snel verbandt. Het "los geklopte" ei toegevoegd nadat de kool en de wortel waren geslonken.
Ik heb geen maïzena gebruikt. Vond het niet nodig.
Ik ga dit gerecht zeker nog een keer maken. Het smaakte uitstekend.