Chow Mein met Rundergehakt

(Nog geen beoordelingen)

Chow Mein is een heerlijke Aziatische maaltijd die snel te bereiden is en boordevol smaak zit. Deze versie met rundergehakt bevat veel verborgen groenten, waardoor het een complete maaltijd is. Het combineren van ei met het gehakt zorgt ervoor dat het mengsel beter aan de noedels blijft kleven en geeft een extra eiwitboost.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. Chow Mein
  2. Chow Mein saus
  3. Om de saus te verdikken

Benodigdheden

  • Grote wok
  • Kom
  • Vergiet
  • Kookpan

Bereiding

  1. Stap 1 Meng de ingrediënten voor de saus in een kleine kom en zet apart.
  2. Stap 2 Meng de maïzena en water in een aparte kleine kom.
  3. Stap 3 Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet ze af.
  4. Stap 4 Verhit de olie in een grote wok op hoog vuur. Bak de knoflook 10 seconden en voeg dan het gehakt toe en bak het rul tot je geen roze meer ziet.
  5. Stap 5 Voeg 1,5 eetlepel van de saus en het witte deel van de bosui toe en bak nog 2 minuten om het vlees zo te karamelliseren.
  6. Stap 6 Meng het maïzenapapje door de resterende saus.
  7. Stap 7 Voeg het ei toe in de pan en meng het door het gehakt. Het ei zorgt ervoor dat het gehakt beter aan de noedels blijft kleven.
  8. Stap 8 Voeg de wortel en kool toe als het ei bijna gaar is. Bak 1 minuut, totdat de kool begint te slinken.
  9. Stap 9 Meng de saus nog snel een keer. Voeg de taugé, noedels en saus toe aan de pan. Roer goed gedurende 1 minuut, totdat de saus goed verdeeld is over de noedels.
  10. Stap 10 Voeg het groene deel van de bosui toe en bak al roerend nog 1 minuutje. Direct serveren.

Tip

Bewaar taugé ondergedompeld in water in een luchtdichte verpakking in de koelkast om de houdbaarheid te verlengen.

Als alternatief kun je de Chinese kookwijn vervangen door mirin, sake of droge sherry.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 153 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 14 oktober 2024

Tip

Bewaar taugé ondergedompeld in water in een luchtdichte verpakking in de koelkast om de houdbaarheid te verlengen.

Als alternatief kun je de Chinese kookwijn vervangen door mirin, sake of droge sherry.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 664 kcal
Vetten 30 g
waarvan verzadigde vetzuren 8 g
Koolhydraten 71 g
waarvan suikers 11 g
Vezels 6 g
Eiwitten 32 g
Zout 4.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account