De kippendijen garen in een heerlijke Oosterse saus op basis van kokosmelk, specerijen, sambal, knoflook en sjalot. De kippendijen blijven heerlijk zacht en mals en sappig van smaak.
Het is heel handig om alvast de 3 specerijen: paprikapoeder, gemberpoeder en de koriander samen in een kommetje klaar te zetten.
Roer het water, de kokosmelk, sojasaus en ketjap ook alvast door elkaar en zet dat ook alvast klaar.
Natuurlijk ook lekker met alleen rode puntpaprika .
Het is heel handig om alvast de 3 specerijen: paprikapoeder, gemberpoeder en de koriander samen in een kommetje klaar te zetten.
Roer het water, de kokosmelk, sojasaus en ketjap ook alvast door elkaar en zet dat ook alvast klaar.
Natuurlijk ook lekker met alleen rode puntpaprika .
Dit gerecht bevat een goede basis van groenten zoals paprika en sjalot, en magere eiwitten uit de kippendij. De score wordt echter gedrukt door het gebruik van kokosmelk, wat relatief veel verzadigd vet levert (ongeveer 50ml per persoon), en ketjap, wat suiker en zout toevoegt. Hoewel er zoutarme sojasaus wordt gebruikt, draagt het totaal van de sauzen bij aan de zoutinname. De witte rijst is minder vezelrijk dan volkoren rijst. Met aanpassingen zoals light kokosmelk, minder suikerrijke saus en volkoren rijst zou dit gerecht een hogere score kunnen behalen.
Energie | 637 kcal |
---|---|
Vetten | 29.2 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 14 g |
Koolhydraten | 75.5 g |
waarvan suikers | 17 g |
Vezels | 4.8 g |
Eiwitten | 19.2 g |
Zout | 2.5 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept