Pulled Kippendij in een Oosterse paprikastoof

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

De kippendijen garen in een heerlijke Oosterse saus op basis van kokosmelk, specerijen, sambal, knoflook en sjalot. De kippendijen blijven heerlijk zacht en mals en sappig van smaak.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    35 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. VOOR DE SAUS
  2. DE SPECERIJEN
  3. EN VERDER

Benodigdheden

  • Pan
  • Kom
  • Snijplank
  • Mes

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olie in een pan. bestrooi de kippendijen met een snufje zout.
  2. Stap 2 Bak de kippendijen in enkele minuten rondom goudbruin. Haal ze uit de pan en zet opzij.
  3. Stap 3 Voeg aan het overgebleven vet de sjalot en de plakjes knoflook toe en fruit op middelwarm vuur 4 minuten.
  4. Stap 4 Voeg de sambal, tomatenpuree en de 3 kruiden toe en fruit even mee.
  5. Stap 5 Voeg water, kokosmelk, sojasaus en ketjap toe. Roer alles goed door en breng dit aan de kook.
  6. Stap 6 Voeg de kippendijen toe, leg het deksel op de pan en stoof de dijen in circa 15 minuten gaar. Kook ondertussen de rijst gaar volgens de beschrijving op de verpakking.
  7. Stap 7 Haal de dijtjes uit de pan en voeg de gele en rode paprika toe.
  8. Stap 8 Leg het deksel op de pan en stoof de groente in circa 7 minuten beetgaar.
  9. Stap 9 Trek ondertussen de dijtjes met 2 vorken uit elkaar en voeg toe aan de stoof om nog even goed mee te verwarmen.
  10. Stap 10 Verdeel de rijst over 2 borden, daarop de stoof en garneer met wat ringetjes bosui.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Het is heel handig om alvast de 3 specerijen: paprikapoeder, gemberpoeder en de koriander samen in een kommetje klaar te zetten.

Roer het water, de kokosmelk, sojasaus en ketjap ook alvast door elkaar en zet dat ook alvast klaar.

Natuurlijk ook lekker met alleen rode puntpaprika .

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Lidy
Lidy
366 recepten
  • Donateur
  • 843 keer bekeken
  • 4 keer bewaard
  • 8 oktober 2024

Tip

Het is heel handig om alvast de 3 specerijen: paprikapoeder, gemberpoeder en de koriander samen in een kommetje klaar te zetten.

Roer het water, de kokosmelk, sojasaus en ketjap ook alvast door elkaar en zet dat ook alvast klaar.

Natuurlijk ook lekker met alleen rode puntpaprika .

Voedingswaarden

Per portie
6 / 10
Ruimte voor verbetering

Dit gerecht bevat een goede basis van groenten zoals paprika en sjalot, en magere eiwitten uit de kippendij. De score wordt echter gedrukt door het gebruik van kokosmelk, wat relatief veel verzadigd vet levert (ongeveer 50ml per persoon), en ketjap, wat suiker en zout toevoegt. Hoewel er zoutarme sojasaus wordt gebruikt, draagt het totaal van de sauzen bij aan de zoutinname. De witte rijst is minder vezelrijk dan volkoren rijst. Met aanpassingen zoals light kokosmelk, minder suikerrijke saus en volkoren rijst zou dit gerecht een hogere score kunnen behalen.

Energie 637 kcal
Vetten 29.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 14 g
Koolhydraten 75.5 g
waarvan suikers 17 g
Vezels 4.8 g
Eiwitten 19.2 g
Zout 2.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account