De witvis (koolvis) is in de pan gebakken met een pittige gekruid omhulsel van ei. De witte bonen in tomatensaus zijn Indonesisch gekruid. Het was een beetje experimenteren maar het resultaat was een verrukkelijke combinatie die we zeker vaker gaan eten.
Neem niet te dikke stukken vis want dan bestaat de mogelijkheid dat het ei-jasje al bruin is en de vis nog rauw van binnen.
Lekker met komkommersalade.
Neem niet te dikke stukken vis want dan bestaat de mogelijkheid dat het ei-jasje al bruin is en de vis nog rauw van binnen.
Lekker met komkommersalade.
Hoewel dit gerecht eiwitrijke vis en vezelrijke witte bonen bevat, wat op zichzelf pluspunten zijn, scoort het als geheel minder gezond. Dit komt hoofdzakelijk door de grote hoeveelheid toegevoegde suikers en zout, afkomstig van de witte bonen in tomatensaus uit blik, gembersiroop, ketjap manis, ketjap asin en sambal. Ook het paneren van de vis met bloem en het bakken in een ruime hoeveelheid olie verhoogt het vetgehalte en aantal calorieën aanzienlijk, wat ten koste gaat van de algehele voedingswaarde.
Energie | 662 kcal |
---|---|
Vetten | 32.9 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 6.2 g |
Koolhydraten | 64.8 g |
waarvan suikers | 22.5 g |
Vezels | 11.22 g |
Eiwitten | 27.9 g |
Zout | 4.8 g |
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept
Ik zou graag nog een lekker recept hebben om de rode saus bij de witte bonen te maken. Ik probeer het vaak maar de smaak is nooit goed genoeg volgens mijn smaak.
Lieve groet Cecile