Indonesisch gekruide witte bonen met pittige witvis in een ei-jasje

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

De witvis (koolvis) is in de pan gebakken met een pittige gekruid omhulsel van ei. De witte bonen in tomatensaus zijn Indonesisch gekruid. Het was een beetje experimenteren maar het resultaat was een verrukkelijke combinatie die we zeker vaker gaan eten.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. Indonesische witte bonen in tomatensaus
  2. Gebakken witvis

Benodigdheden

  • Hapjespan
  • Koekenpan
  • Schaaltje voor de eieren

Bereiding

  1. Stap 1 We beginnen met de witte bonen. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de sjalot- en knoflooksnippers glazig. Bak de sambal oelek, tomatenpuree en kerriepoeder heel even mee.
  2. Stap 2 Voeg het hele blikje witte bonen in tomatensaus eraan toe en maak de bonen op smaak met laos, djahé, gembersiroop, citroensap en beide soorten ketjap. Laat de bonen even zachtjes sudderen zodat de smaken goed intrekken.
  3. Stap 3 Kruid de stukken vis met peper en zout en haal de vis aan beide zijden door bloem.
  4. Stap 4 Klop de eieren los met sambal en ketjap.
  5. Stap 5 Verhit de olie in de koekenpan.
  6. Stap 6 Haal de stukken vis door het los geklopte ei en leg de vis in de hete olie. Bak de vis aan beide zijden bruin.
  7. Stap 7 Serveer de vis met de witte bonen in de pittige tomatensaus,
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Neem niet te dikke stukken vis want dan bestaat de mogelijkheid dat het ei-jasje al bruin is en de vis nog rauw van binnen.

Lekker met komkommersalade.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 543 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 2 oktober 2024

Tip

Neem niet te dikke stukken vis want dan bestaat de mogelijkheid dat het ei-jasje al bruin is en de vis nog rauw van binnen.

Lekker met komkommersalade.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 662 kcal
Vetten 32.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 6.2 g
Koolhydraten 64.8 g
waarvan suikers 22.5 g
Vezels 11.22 g
Eiwitten 27.9 g
Zout 4.8 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
4 oktober 2024 om 10:54
Deze wil ik de volgende week eens proberen Petra.
Ik zou graag nog een lekker recept hebben om de rode saus bij de witte bonen te maken. Ik probeer het vaak maar de smaak is nooit goed genoeg volgens mijn smaak.
Lieve groet Cecile
4 oktober 2024 om 18:57
Wij vonden dit allebei erg lekker Cecile, (Rob heeft zelfs zijn bord afgelikt). Ik ben benieuwd wat je van deze saus vindt.
Lieve groet en fijn weekend, Petra