Chinese kool rolletjes met tomaten - ketjapsaus uit de oven

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Twee soorten gehakt even geruld en op smaak gebracht met ketjap en sambal badjak en Bami- Nasikruiden. Kastanjechampignons erdoor. Dit gerold in Chinese koolbladeren en met een tomatensaus 20 minuten in de oven gegaard.

  • Voorbereiding
    30 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    55 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. VOOR DE VULLING
  2. VOOR DE SAUS
  3. EN VERDER

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Vergiet
  • Mes
  • Pannetje
  • Grote pan
  • Ovenschaal

Bereiding

  1. Stap 1 Breng in een grote pan water met het stukje bouillonblokje aan de kook en blancheer de koolbladeren 1 minuut.
  2. Stap 2 Haal ze uit de pan en spoel ze onmiddellijk koud in een zeef en laat goed uitlekken.
  3. Stap 3 Wrijf een pan dun in met olie en bak het gehakt rul en gaar. Breng op smaak met 0,5 el nasi - bamikruiden, sambal en ketjap en bak even mee. Haal uit de pan en zet opzij.
  4. Stap 4 Bak de champignonsnippers enkele minuten in het overgebleven vet. Voeg bosui toe en bak even mee. Voeg toe aan het gehakt en roer alles om.
  5. Stap 5 Leg 2 koolbladeren op elkaar op het werkblad, snij een stuk van de nerf weg.
  6. Stap 6 Leg er een vierde deel van de vulling op.
  7. Stap 7 Rol de twee zijkanten over de vulling en vervolgens vanaf de nerf naar boven.
  8. Stap 8 Maak zo 4 rolletjes. Leg ze in een dun ingekwaste ovenschaal met de naad naar beneden.
  9. Stap 9 Maak de saus. Roer bosui, tomatenstukjes, ketjap en gembersiroop goed door elkaar.
  10. Stap 10 Verdeel de saus over de Chinese koolrolletjes.
  11. Stap 11 Dek de ovenschaal af met aluminumfolie en zet de schotel voor 25 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden. Haal de laatste 10 minuten de folie weg.
  12. Stap 12 Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking. Verdeel de rijst over 2 voorverwarmde borden, leg er de kookrolletjes naast en drizzel de saus over de rijst en de rolletjes.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

De koo;rolletjes kun je helemaal voorbereiden.

Voel je vrij om een teentje knoflook of een sjalotje mee te fruiten.

Aan tafel nog wat Chilisaus aan de saus toegevoegd.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 376 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 2 oktober 2024

Tip

De koo;rolletjes kun je helemaal voorbereiden.

Voel je vrij om een teentje knoflook of een sjalotje mee te fruiten.

Aan tafel nog wat Chilisaus aan de saus toegevoegd.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 623 kcal
Vetten 28 g
waarvan verzadigde vetzuren 8.7 g
Koolhydraten 67 g
waarvan suikers 14.7 g
Vezels 3 g
Eiwitten 24.4 g
Zout 1.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account