Een gemakkelijke, fijne zelfgemaakte kruidenmix voor al je Indische / Chinese gerechten. De kant en klare kruidenmixen uit de supermarkt is vaak té zout en dat is echt niet nodig. Door zelf de kruiden te mixen, kun je het zoutgehalte aanpassen. Dat is veel gezonder. Het erg leuk om zelf je mix te maken. Deze mix is gebruikt bij Duiveltjes kip.
Label je mixen, zodat je weet welke mix erin zit.
Het is moeilijk te schatten hoeveel porties de mix bevat. Dat hangt uiteraard samen met de maatlepel die je hanteert.
Deze mix heb ik gebruikt bij het recept Duiveltjes kip.
Label je mixen, zodat je weet welke mix erin zit.
Het is moeilijk te schatten hoeveel porties de mix bevat. Dat hangt uiteraard samen met de maatlepel die je hanteert.
Deze mix heb ik gebruikt bij het recept Duiveltjes kip.
Deze zelfgemaakte kruidenmix is een gezonde keuze. Je bepaalt zelf de hoeveelheid zout, wat veel minder is dan in de meeste kant-en-klare mixen. De pure specerijen zoals kurkuma, gember en komijn zijn niet alleen smaakvol, maar leveren ook gezonde plantenstoffen. Zo maak je een smaakvolle én verantwoorde basis voor je gerechten.
Energie | 9 kcal |
---|---|
Vetten | 0.3 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0 g |
Koolhydraten | 1.9 g |
waarvan suikers | 0.1 g |
Vezels | 0.6 g |
Eiwitten | 0.4 g |
Zout | 0.3 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept