Bami - Nasikruiden

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Een gemakkelijke, fijne zelfgemaakte kruidenmix voor al je Indische / Chinese gerechten. De kant en klare kruidenmixen uit de supermarkt is vaak té zout en dat is echt niet nodig. Door zelf de kruiden te mixen, kun je het zoutgehalte aanpassen. Dat is veel gezonder. Het erg leuk om zelf je mix te maken. Deze mix is gebruikt bij Duiveltjes kip.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    10 min

Ingrediënten

Aantal porties:
10

Bereiding

  1. Stap 1 Maak gebruik van een standaard maat.... eetlepel, dessertlepel of theelepel. Voeg alles van een bepaalde mix bij elkaar even roeren, in een schoon potje en klaar voor gebruik.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Label je mixen, zodat je weet welke mix erin zit.

Het is moeilijk te schatten hoeveel porties de mix bevat. Dat hangt uiteraard samen met de maatlepel die je hanteert.

Deze mix heb ik gebruikt bij het recept Duiveltjes kip.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Lidy
Lidy
366 recepten
  • Donateur
  • 773 keer bekeken
  • 7 keer bewaard
  • 14 september 2024

Tip

Label je mixen, zodat je weet welke mix erin zit.

Het is moeilijk te schatten hoeveel porties de mix bevat. Dat hangt uiteraard samen met de maatlepel die je hanteert.

Deze mix heb ik gebruikt bij het recept Duiveltjes kip.

Voedingswaarden

Per portie
9 / 10
Gezonde smaakmaker

Deze zelfgemaakte kruidenmix is een gezonde keuze. Je bepaalt zelf de hoeveelheid zout, wat veel minder is dan in de meeste kant-en-klare mixen. De pure specerijen zoals kurkuma, gember en komijn zijn niet alleen smaakvol, maar leveren ook gezonde plantenstoffen. Zo maak je een smaakvolle én verantwoorde basis voor je gerechten.

Energie 9 kcal
Vetten 0.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 1.9 g
waarvan suikers 0.1 g
Vezels 0.6 g
Eiwitten 0.4 g
Zout 0.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account